Het team van Gastouderopvang Linds.
Het team van Gastouderopvang Linds.

Gezellige opvang bij Gastouder Linds

Zakelijk

De meeste ouders zullen goed bekend zijn met de reguliere kinderopvang, waar je het kind een dagdeel heen brengt en het in een grotere groep opgevangen wordt. Maar de reguliere opvang is niet altijd zo flexibel als je graag zou willen. Bijvoorbeeld wanneer je eens een avondje weg wil met z’n tweeën. Een gastouderopvang kan dan uitkomst bieden: kleinschalige, huiselijke opvang die tevens in de avonden en weekends beschikbaar is. Zo biedt Belinda Schulte dit aan in De Lutte, onder de naam Gastouderopvang Linds.

DE LUTTE - Wie praat met Belinda Schulte heeft het al snel door: zij heeft een grote passie voor het opvangen van kinderen. Zij is getrouwd met haar man Jeroen, vrachtwagenchauffeur van beroep, en samen hebben zij twee kinderen. “Toen zij klein waren gingen zij geregeld naar een gastouder. Zo raakte ik zelf bekend met dit fenomeen,” legt zij uit. Belinda werkte zelf jaren bij een bekende kledingwinkel, maar uiteindelijk koos zij ervoor om iets totaal anders te gaan doen: “Ik liet mij omscholen tot gastouder. Ik heb hier de opleiding voor gevolgd en ben inmiddels gediplomeerd gastouder.”

Eigen opvang

In 2017 opende zij haar eigen gastouderopvang aan huis. Aanvankelijk met ruimte voor zo’n 2 á 3 kinderen. Dit beviel Belinda goed - evenals de diverse ouders die dankbaar gebruik maakten van haar gezellige, flexibele opvangmogelijkheden. Uiteindelijk verhuisde het gezin naar een grotere woning, mooi gelegen aan de Spechtstraat in De Lutte. Op een steenworp afstand van de voorzieningen in de kern, maar ook de mooie natuur. Naast Belinda Schulte zijn er nog twee andere begeleidsters actief bij de opvang: Steijse Kok en Marleen Hampsink. Steijse is als BBL-stagiaire hier aan de slag en Marleen is inmiddels geslaagd, waardoor zij eveneens een volwaardige gastouder is. De opvang is gericht op de leeftijdsgroep 0 tot en met 10 jaar, waardoor de extra handen en ogen zeker welkom zijn.

Kleinschalig en gezellig

De insteek van Gastouderopvang Linds is om kleinschalige, gezellige opvang aan te bieden in een huiselijke sfeer. Als ouder wil je immers graag dat je kind er een leuke tijd heeft. Belinda, Steijse en Marleen gaan dan ook geregeld op pad met de kinderen. Bijvoorbeeld voor een boodschap in het dorp, een mooie wandeling, een fietstochtje door de natuur of iets verder weg naar Oldenzaal. De opvang beschikt hiervoor over een bakfiets en een ‘Kiddy Bus’ om veilig en aangenaam op pad te gaan.

Avond- en weekendopvang

Wat Gastouderopvang Linds uniek maakt in de regio is dat zij niet alleen overdag opvang aanbieden, maar ook in de avonduren en weekends. En: dit kan zowel op de opvanglocatie in De Lutte als bij u thuis. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld eens een avondje weg wil met je partner of een andere verplichting hebt. Mooi om te weten: men biedt deze opvang aan huis niet alleen in De Lutte aan, maar ook ouders in Losser, Glane, Beuningen Overdinkel en zelfs Oldenzaal kunnen er gebruik van maken.

Vertrouwen belangrijk

Je kind is het kostbaarste bezit voor een ouder. Vertrouwen is daarom erg belangrijk; dat je weet dat je kind in goede handen is. Dankzij de positieve ervaringen van ouders in De Lutte bouwde Belinda Schulte een mooie kring cliënten op. Zeker in zo’n hechte gemeenschap is mond-tot-mondreclame belangrijk om een goede reputatie op te bouwen. Daarnaast is zij ingeschreven bij gastouderbureau Pippi, wat zorgt voor de bemiddeling tussen ouders en gastouders.

Heel betaalbaar

Uiteraard is de betaalbaarheid van dit soort opvang een belangrijk aspect voor ouders. Gastouderopvang Linds rekent een tarief van 6,50 euro per uur, per kind voor dagopvang. De avond- en weekendopvang loopt qua tarief uiteen van 6,50 tot 8 euro per kind, per uur. Dankzij de (inkomensafhankelijke) kinderopvangtoeslag van de overheid blijft deze gastouderopvang goed betaalbaar.

Meer informatie

Gastouderopvang Linds is gevestigd aan de Spechtstraat 11 in De Lutte. Kijk voor meer informatie over de opvangmogelijkheden op de website: www.gastouderlinds.nl Of bel voor eventuele vragen naar: 06-20 52 62 13.

King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 3 uur geleden
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 23 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 23 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen gisteren
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel gisteren
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad gisteren
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen gisteren
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau gisteren