King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.

King’s Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR

Cultuur

King’s Men ist wieder da en speelt KING LEAR: Shakespeare at his best, maar dan ‘zo as wiej dat doet’. Dit zijn meertalige voorstellingen door het Nederlands-Duitse gezelschap King’s Men in de grensstreek!

TWENTE - Eeuwenoude bomen en de contouren van burchten, kastelen en landhuizen vormen de coulissen voor Shakespeare’s tijdloze verhalen. Deze zomer neemt King’s Men je opnieuw op aanstekelijke en humorvolle wijze mee in het krachtige verhaal van KING LEAR. Natuurlijk geheel in King’s Men stijl: met humor en lichtheid vertaald naar het heden. En dat in een grensnegerende mix van Nederlands, Deutsch, English en streektaal. Want ‘zo doet wiej dat’.

Nieuwe locaties

Vorig jaar werd de voorstelling lovend ontvangen door het publiek op o.a. de kastelen Twickel, Singraven, Rechteren en Kloster Bentlage. In 2024 staan er een aantal prachtige nieuwe locaties op de rol. Wat te zeggen van de privétuin van De Sprengenberg in Haarle, pal onder de Palthetoren? Of de verscholen Havezathe Herinckhave in Fleringen, Landgoed De Hulst in Oldenzaal, Kasteel Ampsen in Lochem, oder die imposante Burg Bentheim?

KING LEAR

Op zijn oude dag wil Lear zijn land en bezit verdelen onder zijn drie dochters. Wie het mooist verwoordt hoeveel ze van hem houdt, krijgt een rijker deel. Maar wanneer Lear vervolgens valse schijn beloont en oprechtheid afstraft, begint een tragedie waarin de koning zijn verstand verliest, zijn familie uiteenvalt en het land in de afgrond stort. Een tijdloze klassieker over ouder worden en het verlies van macht. King’s Men maakt op energieke en hartveroverende wijze Shakespeare’s grote verhalen toegankelijk voor een breed publiek. De klassiekers worden met lichtheid en humor naar het heden bewerkt. De voorstellingen spelen open-air op bijzondere erfgoedlocaties aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens. Door de meertaligheid zijn de voorstellingen van King’s Men ook zeer toegankelijk voor theaterliefhebbers met een visuele beperking. Een half uur voor aanvang is er een Meet & Feel over het speelvlak mogelijk, waarbij de acteurs vertellen en laten voelen wat er in het stuk gebeurt.

Kaarten

De voorstellingen worden gehouden vanaf eind mei tot en met half september 2024. Kijk voor data, locaties en kaartverkoop op www.kingsmenopenair.com. De voorstellingen zijn mogelijk dankzij diverse fondsen zowel uit Nederland als Duitsland.

Afbeelding
Bibliotheek Twente verwelkomt nieuwe vrijwilligers 7 mei, 15:50
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Echtpaar Hofstra - Stappenbeld.
Twee Oldenzaalse echtparen vierden hun 60-jarig jubileum 3 mei, 15:43
Afbeelding
Oldenzaal wipt er fanatiek op los! 3 mei, 15:04
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:23
Afbeelding
Herdenking Jan J. Zorn zaterdag 3 mei, 12:07
Foto: Herbert Huizer
Tankenberg mooie beproeving voor Ronde 3 mei, 12:03