Foto: Picasa

De Beurs viert feest met mooi festival

Kringloopwinkel De Beurs vierde afgelopen zaterdag het Kringloop Festival. Dit ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan.

OLDENZAAL - Het was in 1982 dat een aantal Oldenzalers het initiatief namen om in Oldenzaal een eigen kringloopwinkel te stichten. Nu, 40 jaar later, kan gezegd worden dat dit een zeer goed initiatief is geweest en haar vruchten al ruimschoots heeft afgeworpen.

De kringloopwinkel is niet meer uit Oldenzaal weg te denken. Maar ook daarbuiten, want in Tubbergen, Losser en Denekamp zijn óók vestigingen van De Beurs te vinden. De organisatie is flink gegroeid sinds de beginjaren. De Beurs is een begrip geworden op meerdere plaatsen in Twente. De Beurs heeft een brede insteek. Uiteraard ook vooral om mensen met een kleine beurs te helpen met de aankoop van betaalbare huisraad, kleding, speelgoed of andere items. Met een klein budget kan iedereen er terecht.

Struinen in de kringloopwinkel is voor velen een wekelijkse tijdbesteding; een half dagje er even uit. Een ochtend of middag verpozen en opzoek naar een boek, een LP of CD. Maar ook zoeken naar kleding, huisraad of speelgoed. Voor Gerard is het ook even het moment om de eenzaamheid te doorbreken en contacten met anderen te zoeken in de kringloopwinkel De Beurs. 

De Beurs heeft haar sociale en maatschappelijke functie bewezen en dat al meer dan 40 jaar. Alle reden om er een feestelijk gebeuren van te maken. En dat feestelijk gebeuren was afgelopen zaterdag 18 juni tijdens het Kringloop Festival. Met het Kringloop Festival vierden de ruim 200 vrijwilligers en vaste medewerkers van De Beurs dit feestje. Het 40-jarig jubileum was uiteraard ook mede bedoeld om De Beurs te promoten.

Het was warm zaterdagochtend; vanwege deze hitte had ik gekozen om in de vroege ochtend wat rond te neuzen. De directeur die je welkom heet met een smakelijk kopje koffie is zeer tevreden over het grote aantal bezoekers. Maar er is niet alleen feest voor de klanten, maar voor iedereen. Ik zie dat mijn vroegere hobby, modeltreinen, te kust en te keur worden aangeboden. De Hondekop, de locomotief serie 1200 en rails, rails en nog eens rails. De vele kraampjes zijn goed bezet en de producten worden overzichtelijk aangeboden. Patatje met, frisdrank, ijsjes, muziek en een gezellige sfeer, heerlijk rond neuzen naar een hebbedingetje.

De redactie van Hart van Oldenzaal feliciteert de directie, medewerkers en specifiek ook de vele vrijwilligers met dit mooie 40-jarig jubileum. Proficiat en nu op naar de jaren die volgen. Immers jullie zijn niet weg te denken. Niet in Tubbergen, niet in Losser, niet in Denekamp en zeker niet uit Oldenzaal. We weten jullie blijvend te vinden aan de Lübeckstraat.

Meer berichten
 
Auto zoeker