<p>Oldenzalers kunnen met vrijwel alle vragen bij het Sociaal Plein terecht in het stadhuis. Dit kan ook zonder afspraak.</p>

Oldenzalers kunnen met vrijwel alle vragen bij het Sociaal Plein terecht in het stadhuis. Dit kan ook zonder afspraak.

(Foto: )

Nog betere ondersteuning voor Oldenzalers bij het Sociaal Plein

Het Sociaal Team Oldenzaal en Maatschappelijk Plein gaan samen verder als Sociaal Plein Oldenzaal. De gemeente en de deelnemende organisaties willen inwoners zo nog beter kunnen helpen met al hun vraagstukken. Of je nu komt voor zorg, met inkomensproblemen of op zoek bent naar opvoedingsondersteuning.

OLDENZAAL - Er zijn in Oldenzaal een groot aantal organisaties actief die ieder op hun eigen manier proberen om Oldenzalers te helpen met sociale vragen. Maar voor inwoners is het lang niet altijd duidelijk wáár zij precies aan moeten kloppen met hun specifieke vragen.

Achter de schermen is de afgelopen weken al proefgedraaid en zijn de eerste inwonersvragenintegraal opgepakt. Afgelopen maandag iis het Sociaal Plein officieel geopend voor alle inwoners. Dit is gevestigd in het stadhuis. Inwoners zijn elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur welkom, op maandagavond van 17.00 tot 19.00 uur. Om dit laagdrempelig te houden kunnen mensen er zonder afspraak terecht. Bovendien zijn vragen ook per email of telefonisch te stellen. Voor de écht complexe zaken is het uiteraard wel wenselijk om even een afspraak te maken; dan kan men zich ook wat voorbereiden op het gesprek. Meer informatie is te vinden op de eigen website, www.sociaalpleinoldenzaal.nl.

Wethouder Rob Christenhusz is blij met de realisatie: “Met het Sociaal Plein Oldenzaal is er één laagdrempelige plek in Oldenzaal voor allerlei vragen op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden, werk en inkomen. Professionals uit verschillende maatschappelijke organisaties en de gemeente werken hier nauw samen om de inwoner wegwijs te maken.” Het Sociaal Plein Oldenzaal is één centraal loket voor alle ondersteuningsvragen. Voorheen vond dit op twee plekken plaats: via het Sociaal Team Oldenzaal en via het Maatschappelijk Plein van de gemeente. Dit wordt nu veel overzichtelijker. Het Sociaal Plein bestaat uit professionals van Impuls, Wijkracht, SIZ Twente, Humanitas, Zorgfederatie Oldenzaal, Zorggroep Sint-Maarten, Carintreggeland en de gemeente Oldenzaal. Deze professionals proberen inwoners zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie of wegwijs te maken bij het vinden van de juiste instantie of ondersteuning. Medewerkers van het Sociaal plein zijn geen hulpverleners maar regelen samen met de inwoner wel de meest passende ondersteuning.

Meer berichten
 
Auto zoeker