Foto:

Nieuw college kan beginnen

Maandag zijn de nieuwe gemeenteraad en wethouders officieel geïnstalleerd. Dinsdag gingen zij voortvarend aan de slag; zo heeft het college ook de nieuwe portefeuilleverdeling rond.

OLDENZAAL - Omdat twee van de vier wethouders terugkeren zijn de verschuivingen op zich niet heel groot. Rob Christenhusz keert terug met portefeuilles als werk en inkomen, grondbeleid, inburgering en sport. Met als nieuwe toevoeging ruimtelijke ordening/omgevingswet. Wethouder Evelien Zinkweg kreeg als nieuwe portefeuille verkeer en vervoer, met verder meer financiën, binnenstad en economische zaken. 

Burgemeester Patrick Welman heeft uiteraard de traditionele portefeuilles als openbare orde, handhaving en dienstverlening, met nieuw: cultureel erfgoed. Nieuwkomer wethouder Murat Yildirim krijgt onder meer de portefeuilles wonen, inwonersparticipatie, WMO, de energietransitie en volksgezondheid. Wethouder Maaike Rödel kreeg onder meer jeugd, onderwijs, maatschappelijke voorzieningen, afval en milieu, gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente en armoedebeleid

Meer berichten
 
Auto zoeker