De wandhangers zijn een populaire optie om wat kleur in je tuin of balkon te brengen. Ze zijn er met uiteenlopende soorten planten.
De wandhangers zijn een populaire optie om wat kleur in je tuin of balkon te brengen. Ze zijn er met uiteenlopende soorten planten.

Kleurrijk genieten met zomerbloeiers

Algemeen

Een aantrekkelijke tuin is een kleurrijke tuin. Naast dat een mooie diversiteit aan bloemen en planten goed is voor de biodiversiteit, is het ook gewoon mooi! Timmerhuis Zomerbloeiers helpt graag om de tuin zo fleurig mogelijk te maken deze zomer. Dit is namelijk weer hét seizoen van de zomerbloeiers!

DENEKAMP - Bij zomerbloeiers denken veel mensen al snel aan de klassiekers: de dahlia, fuchsia en geranium. Maar wie eens een kijkje neemt bij kwekerij Timmerhuis Zomerbloeiers in Denekamp ontdekt dat er nog véél meer variëteit te vinden is. Voor elke tuin en specifieke smaak zijn er passende zomerbloeiers te vinden. 

Welke zomerbloeiers je in je tuin zet hangt onder meer af van de beoogde toepassing en niveau van bewatering die mogelijk of wenselijk is. Zo is bijvoorbeeld brachycome - het Australisch madeliefje - uitstekend geschikt voor een zonnige plek. Ze moeten juist niet te veel water hebben en bloeien de hele zomer door. Calibrachoa, ook wel bekend als ‘million bells’ zijn uitstekend geschikt voor hanging baskets en wandhangers op halfzonnige plekken, maar hebben daarentegen weer regelmatig water nodig. Kortom, een goed advies is belangrijk om de juiste planten zomerbloeiers te vinden voor je specifieke tuin. Timmerhuis Zomerbloeiers helpt graag om dit gemakkelijk te maken; zo kan men de eigen bloembakken in laten poten met uitgezochte planten.

Naast dat men vele soorten zomerbloeiers levert in potjes, zijn met name de wandhangers erg populair: ideaal om een saaie muur of schutting te vergroenen, maar ook bijvoorbeeld voor op het balkon. Zo kun je toch genieten van de kleurrijke planten zonder te veel ruimte op te offeren. Ze zijn makkelijk op te hangen en vergen weinig onderhoud. De grotere hanging baskets zijn de afgelopen jaren ook steeds populairder geworden; veel plantensoorten zijn goed geschikt voor toepassing in deze hangmanden. Zo is de bacopa een populaire keus, met zijn overvloed aan bloemetjes. De wandhangers en hanging baskets zijn bij uitstek geschikt als een geschenk voor de tuinliefhebber.

Omdat het helaas niet altijd zomer kan zijn, biedt Timmerhuis Zomerbloeiers ook een ruime selectie vaste planten aan evenals specifieke voor- en najaarsplanten. Zo kan men een groot deel van het jaar genieten van kleur in de tuin; bijvoorbeeld met vossebes die in het najaar beschikbaar is en de hele winter mooie, vol rode bessen toont. Vaste planten zoals lavendel, lupinus en de hortensia zorgen voor jaarrond sfeer in de tuin.

Het is tegenwoordig goed mogelijk om eigen groente en fruit te kweken in de eigen moestuin. En nee: er is zeker geen joekel van een tuin nodig om toch te kunnen genieten. Ook in een kleine tuin of op het balkon valt wel degelijk wat te kweken. In de zomer kun je bijvoorbeeld goed genieten van cherrytomaatjes uit eigen tuin. Wie wat meer ruimte heeft kan kiezen voor een wat groter formaat plant, zoals courgette of komkommer. Richting mei is het ideale moment om onder meer tomaat en paprika te planten. Een mooie selectie kruidenplanten maakt het geheel af.

Timmerhuis Zomerbloeiers verwelkomt de tuinliefhebber graag. Maak kennis met het brede assortiment én het uitstekende advies! Zij zijn gevestigd aan de Dorpermeienweg 11 in Denekamp. Geopend op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur en zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur. Vanaf 24 april tot en met juni is men elke zondag welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Op Koningsdag, woensdag 27 april, is men geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en inspiratie op de website van kwekerij Timmerhuis: www.timmerhuis-zomerbloeiers.nl 

Ook planten in potjes of als hanging baskets zijn er verkrijgbaar. Voor iedere tuin en smaak is er een passend aanbod.
Afbeelding
Bruggenbouwer lokale cultuur 27 mei, 13:59
Afbeelding
Eerste Graan & Korenfestival in Oldenzaal was zeer geslaagd 27 mei, 10:17
Afbeelding
Bezoek het Huis Singraven op de Dag van het Kasteel 26 mei, 15:16
Afbeelding
Gemeenten waarschuwen weer voor acquisitiefraude 26 mei, 14:15
Afbeelding
Bravo voor het koor van Lions BOCA en entertainer Jan Mulder! 26 mei, 13:20
Afbeelding
Adviezen over gezinsbijslagen 26 mei, 13:12
Afbeelding
Tropische sferen op Woonboulevard 26 mei, 13:06
Afbeelding
Volop zwemplezier bij het BadePark in Bad Bentheim 26 mei, 11:55