<p>De gemeente neemt diverse kleedkamers en velden onder handen om deze weer aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken.</p>

De gemeente neemt diverse kleedkamers en velden onder handen om deze weer aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken.

(Foto: Shutterstock)

Grote opknapbeurt voor diverse Oldenzaalse sportaccommodaties

De gemeente Oldenzaal gaat diverse sportaccommodaties een grondige renovatie geven. Kleedkamers en velden worden onder handen genomen om ook in de toekomst fijne sportvoorzieningen te kunnen garanderen. De gemeente stelt hiervoor ruim 2,2 miljoen euro beschikbaar.

OLDENZAAL - Het geld was al gereserveerd in de programmabegrotingen van 2021 en 2022. Eén van de speerpunten uit het coalitieprogramma is dat iedereen in Oldenzaal kan genieten van sport en bewegen. Daarvoor zijn kwalitatief goede sportaccommodaties nodig. 

Sommige kleedkamers en (kunst)grasvelden van de Oldenzaalse verenigingen zijn verouderd en toe aan een grondige renovatie. Het college van B&W stelt de raad voor om het krediet beschikbaar te stellen zodat de werkzaamheden kunnen starten. De gemeente beheert de verschillende sporthallen, -zalen en -velden in Oldenzaal. Regelmatig is er overleg met de sportverenigingen over de onderhoudsstaat van de verschillende accommodaties. Daarvoor is de afgelopen twee jaar gekeken naar de capaciteit die nodig is en de kwaliteit van de accommodaties.

In overleg met de verenigingen zijn de benodigde renovaties bepaald. In de natuurgrassportvelden ZVV De Esch en FC Berghuizen wordt automatische veldberegening aangebracht. Nu worden de velden beregend met losse slangen. Dat hoeft straks niet meer. Het kunstgrasveld van FC Berghuizen en veld 3 en 4 van Quick ‘20 worden voorzien van schoonlooproosters en kantplanken. Hierdoor wordt de verspreiding van de infill buiten de velden flink teruggedrongen. Op sportcomplex ‘t Venterinck worden de kleedkamers ‘beneden’ gerenoveerd en uitgebreid met twee extra kleedkamers, straks tien totaal. Dit is nodig doordat er meer gemengde teams zijn.

Meer berichten
 
Auto zoeker