<p>Erna Zwiers legt haar plaquette in de Walk of Fame. De waardering liet helaas even op zich wachten.</p>

Erna Zwiers legt haar plaquette in de Walk of Fame. De waardering liet helaas even op zich wachten.

(Foto: Picasa)

Walk of Fame voorlopig compleet met plaquette voor Erna Zwiers

OLDENZAAL - Hoe je het ook noemen wilt, nalatigheid of verzuim, de waardering voor Erna Zwiers liet even op zich wachten. Toch voelt het, ook 25 jaar na dato, als een warme genoegdoening. Het siert je wanneer je na 25 jaar als gemeentelijke overheid recht doet aan dat wat je hebt nagelaten. Kijk dan ook niet om, maar zie vooruit.

De Oldenzaalse paralympische zilveren medaillewinnares van 1996, Erna Zwiers, was het stralende middelpunt vorige week donderdag. Ze was met vrienden en familie uitgenodigd om terug te blikken op de prestaties die ze in 1996 had geleverd tijdens de Paralympische Spelen in Atlanta met het Nederlandse rolstoel basketbalteam. Maar het beleven van het hoogtepunt nu, was het leggen van haar plaquette in de zogenaamde ‘Walk of Fame’ in Oldenzaal.

Ik had nog nooit van Erna Zwiers gehoord, niet over haar prestaties van destijds en niet over het sportongeval dat haar destijds was overkomen. Daar stond ze dan, een stralende vrouw tussen haar kinderen, kleinkinderen en vrienden. Wethouder Rob Christenhusz sprak namens het college van burgemeester en wethouders en benadrukte nog eens het belang van sport voor de Oldenzaalse samenleving. Zeker sporten met een beperking is niet eenvoudig; de sporters moeten vaak vele fysieke en mentale drempels over om te kunnen sporten en presteren op topniveau.

Hij sprak de waardering uit naar Erna Zwiers voor de sportster van destijds. Het was een vreugdevol moment voor Erna en de aanwezigen, met als hoogtepunt het leggen van de plaquette van Erna Zwiers in de rij van Oldenzaalse olympische en paralympische medaillewinnaars. Ik hoorde iemand zeggen: “Erna heeft alles uit het leven gehaald en heeft haar handicap overwonnen.” Wanneer ik in de toekomst op mijn vouwfiets door de Grootestraat rij, zal ik bewust over deze plaquettes rijden, van Hennie Kuiper, Ellen van Langen, Erna Zwiers, Marga Toeters, Sanne Wevers. Sportieve Oldenzalers waar we trots op mogen zijn.

Meer berichten
 
Auto zoeker