<p>Het echtpaar Borghuis-Nordkamp in Oldenzaal vierde afgelopen week hun 60-jarig huwelijksjubileum.</p>

Het echtpaar Borghuis-Nordkamp in Oldenzaal vierde afgelopen week hun 60-jarig huwelijksjubileum.

(Foto: Picasa)

Jubileum paar Borghuis-Nordkamp

OLDENZAAL - Afgelopen week was het een zonnige, maar bovenal een feestelijke week voor het echtpaar Borghuis - Nordkamp in Oldenzaal. Zij vierden hun 60-jarig huwelijksjubileum. Bijzonder was dat burgemeester Patrick Welman voor het eerst sinds de start van de crisis persoonlijk thuis het echtpaar was komen feliciteren namens het gemeentebestuur en de Oldenzaalse gemeenschap. Uiteraard met een prachtig boeket bloemen.

Beide zijn geboren in Oldenzaal en wonen op een mooie locatie in hartje stad. Gerrit Borghuis weet nog goed van zijn eerste ontmoeting met zijn lief Anna Nordkamp. Het was tijdens de eerste dansles bij dansschool Hans Kolmschot in Oldenzaal. De naam Borghuis klinkt ons als muziek in de oren en komt al eeuwenlang in Oldenzaal voor. Muzikaal is Gerrit Borghuis ook, niet direct meer actief maar hij heeft een voorliefde voor muziek. Zijn hobby is het houden van vogels en het aankleden van de gezellige achtertuin met sierlijke pot- en hangplanten. Beide genieten volop van hun bestaan, zijn redelijk goed gezond en genieten volop van de oude dag. Thuis zijn de taken goed verdeeld, over de drempel richting tuin is het hobbyveld van Gerrit en Anna zwaait de scepter binnenshuis. Gerrit Borghuis ging naar de lagere school aan de Berkstraat in Oldenzaal. Ze zaten in dezelfde klas bij meester Kothman, meester Wensing , meester van de Zee, juf Schopman .

Binnenkort volgt er een nieuwe ontmoeting en gaan we de verhalen delen over de tijd van toen en gaan we jeugdherinneringen ophalen. Gerrit Borghuis werd als jonge man uitgezonden naar Nieuw Guinea en was daar werkzaam als hofmeester bij de plaatselijke commandant. Na deze periode is hij werkzaam geweest bij de firma Ten Oever, de firma Vos in Oldenzaal. Vervolgens was hij werkzaam bij E.M.O. en droeg zorg voor de winkel-betimmeringen van de VIVO winkels. De meeste jaren was hij werkzaam als huismeester bij Stichting Huisvesting Oldenzaal en was huismeester in de Walgaarden het wooncomplex met 163 wooneenheden.

Anna Borghuis - Nordkamp was voorheen werkzaam bij de firma Gelderman en na haar huwelijk was ze huisvrouw met aandacht en zorg voor haar gezin. Beide stralen tevredenheid uit en voelen zich gelukkig. Ze hebben een zoon en een dochter, die op hun beurt er voor hebben gezorgd dat ze trotse oma en opa kunnen zijn van maar liefst drie kleinkinderen en een achterkleinkind. Beide horen tot de boog der sterken en zijn gezegend met het dagelijks samen mogen en kunnen zijn. Genietend van het samen oud worden zijn ze een voorbeeld voor anderen. Het redactieteam van Hart van Oldenzaal wenst u beide een onbekommerde oude dag, toekomstgericht. Van harte proficiat en hopelijk nog veel mooie jaren samen gewenst.

Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker