Eerste fase Cortile Oldenzaal opgeleverd; plan op schema

OLDENZAAL - De eerste fase van het bouwplan Cortile, aan de Pastoriestraat in Oldenzaal, is afgelopen week opgeleverd. De kopers van deze woningen ontvingen de sleutel van Hegeman Bouwgroep. In de huidige fase zijn nog twee van de vier XL stadswoningen aan de Gasthuisstraat te koop.

Cortile Oldenzaal is een opmerkelijk ontwikkelproject voor mensen die op zoek zijn naar een karaktervolle en ruime woning met een stads karakter. “We werden meteen gegrepen door de uitstraling”, zegt Jan, een van de kopers van de woningen aan de Pastoriestraat. “De hoge raampartijen en de vormgeving van de gevels, de afwerking… het was anders dan alles wat we daarvoor gezien hadden. Het hele beeld sprak ons aan; we waren er echt meteen enthousiast over.”, aldus het enthousiaste marketing-persbericht van de achterliggende makelaar.

Huidige fase
Van de woningen in de huidige fase zijn er momenteel nog twee te koop. Deze ‘XL Stadshuizen’ doen hun naam eer aan; ze hebben een woonoppervlakte van 200 vierkante meter of meer, een eigen stadstuin en twee privéparkeerplaatsen. De woningen liggen aan de Gasthuisstraat, aan de rand van de historische binnenstad. Cortile wordt ontwikkeld op het terrein van de voormalige huishoudschool Mater Dei. De woningen liggen rond een stil en groen binnenplein (‘Cortile’ in het Italiaans). De architectuur past volledig bij de historie van deze plek: statig, sfeervol en robuust. De woningen aan de Gasthuisstraat bestaan uit drie volledige etages én een zolderetage. Daardoor bieden ze een zee aan ruimte. Bij elke woning horen twee parkeerplaatsen. Gegadigden voor de beschikbare huizen kunnen via de website www.cortileoldenzaal.nl een afspraak maken met een van de makelaars. Uiteraard is bellen ook altijd mogelijk.

Volop in beweging
Naast dit bouwplan zitten er uiteraard ook nog de andere bouwplannen in de koker bij de gemeente en projectontwikkelaars. Zo wordt nog druk gewerkt aan de ontwikkeling van woongebied Stakenbeek, maar ook voor de gemotiveerde zelfbouwers zijn en gaan er kavels in de verkoop op diverse locaties. Geïnteresseerden kunnen hiervoor ook eens kijken op www.oldenzaal.nl/bouwkavels

Meer berichten
 
Auto zoeker