Afbeelding

Samen werken aan de veiligheid en leefbaarheid Hulsbeek

Algemeen

OLDENZAAL - Eigenaar Regio Twente en de gemeente Oldenzaal slaan de handen ineen op het gebied van toezicht en handhaving op Recreatiepark Het Hulsbeek.

Het terrein van het recreatiepark Het Hulsbeek is een openbare plaats waar de gemeente Oldenzaal de verantwoordelijkheid heeft om toezicht te houden en waar nodig te handhaven. Daarnaast zorgt de Parkmanager voor de controle op de naleving van de huisregels van Het Hulsbeek. De naleving van regels is niet voor alle bezoekers vanzelfsprekend. Toezicht en handhaving zijn daarom noodzakelijk. Om dit zo efficiënt en effectief mogelijk te organiseren hebben de gemeente en de Regio Twente afspraken voor de samenwerking in een convenant vastgelegd. Zo zorgen de partijen er samen voor dat Het Hulsbeek een fijne en veilige plek is en blijft voor alle bezoekers.

Duidelijke regels
Regio Twente beheert en exploiteert recreatiepark Het Hulsbeek. Als eigenaar heeft Regio Twente in het belang van de leefbaarheid en veiligheid en ter voorkoming van overlast en schade, huisregels opgesteld voor een bezoek van het recreatiepark. De controle op de naleving hiervan ligt bij het Parkbeheer van het Hulsbeek. Het terrein van het recreatiepark Het Hulsbeek is een openbare plaats. De gemeente Oldenzaal is verantwoordelijk voor het toezicht en handhaving in de openbare ruimte en heeft hiervoor Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) in dienst.

Samenwerking bekrachtigd
In een convenant hebben de gemeente en Regio Twente de afspraken vastgelegd over de samenwerking op het gebied van toezicht en handhaving. Door samen te werken kan efficiënter en effectiever toezicht gehouden worden op Het Hulsbeek. De BOA’s verrichten de werkzaamheden in afstemming met de parkmanager. Het doel van deze samenwerking is de vergroting van de leefbaarheid en veiligheid op Het Hulsbeek. Kleine ergernissen en verstoringen die met toezicht en handhaving te voorkomen of op te lossen zijn, worden aangepakt en waar nodig wordt er bestraft. In 2020 is al in de geest van het convenant gehandeld door de gemeente Oldenzaal en Regio Twente. Dit werd gezien als een proefjaar. Door de ondertekening van het convenant is de samenwerking formeel bekrachtigd.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 13 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 14 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 14 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 14 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 15 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 15 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 15 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 17 uur geleden