Foto: Shutterstock

Huurbevriezing voor duurdere woning?

OLDENZAAL - Huurdersvereniging Blij Wonen wil dat woningcorporatie WBO Wonen dit jaar ook de huren bevriest voor de duurdere, geliberaliseerde huurwoningen.

WBO Wonen legde dit jaar zoals wettelijk verplicht de plannen voor huurverhoging voor aan de Huurdersvereniging Blij Wonen. In navolging van de door de Tweede Kamer aangenomen motie besluit WBO Wonen om de huren voor sociale huurwoningen te bevriezen voor dit jaar. Deze huurders krijgen dan ook geen huurverhoging. Dit omdat veel huurders ook financieel getroffen zijn door de coronapandemie. Zo zagen bijvoorbeeld ZZP’ers het aantal opdrachten teruglopen en daarmee ook hun inkomsten. Daarnaast staan banen onder druk, hoewel dit vooralsnog redelijk mee lijkt te vallen ten opzichte van eerdere prognoses. Blij Wonen is uiteraard tevreden met deze bevriezing. Maar zij zouden ook graag zien dat de huurders van geliberaliseerde woningen eveneens geen verhoging krijgen in deze moeilijke tijd.

Voorstel
Zij roepen WBO Wonen dan ook op om voor deze geliberaliseerde woningen, met een huur boven de sociale huurgrens van 752,33 euro per maand, ook geen verhoging door te voeren. De crisis hakt er bij deze groep huurders namelijk net zo in als bij anderen, zo schrijft Blij Wonen in het formele advies. Het gaat dan om een relatief kleine groep huurders, zo’n 41 woningen aldus Blij Wonen. Normaliter zou WBO Wonen deze huren maximaal met inflatie plus 1 procent mogen verhogen, dus totaal maximaal 2,4 procent huurverhoging.

Meer berichten
 
Auto zoeker