Foto: Martin Meijerink

Felicitatie voor 104-jarige Thea Oude Elferink-Berentsen

OLDENZAAL - Zondagmiddag 18 februari 2020, nu ruim een jaar geleden, vierde ze samen met haar kinderen en kleinkinderen haar verjaardag want ze was 103 jaar geworden. Nu een jaar later is ze opnieuw in beeld, want Thea Oude Elferink-Berentsen, de oudste inwoonster van Oldenzaal vierde afgelopen donderdag haar verjaardag, 104 is ze geworden.

Ze behoort tot de boog der sterken. Helder en duidelijk aan de telefoon laat ze mij weten dat het beter is om met haar zoon te overleggen. Oudere Oldenzalers, weet u nog? Haar man Jan speelde viool en Thea speelde piano, in de Noord Poolrevue en in de Gelderman revue. Veel Oldenzalers hebben van dit muzikale duo destijds kunnen genieten.

Eerste bibliotheek
Het was Thea die de eerste Oldenzaalse bibliotheek runde aan de Bentinckstraat. Voor een kwartje kon je bij haar een boek lenen, het was een druk bezochte bibliotheek. Toen ik destijds als zestienjarige het boek “Hoog aan de wind” wilde lenen, sprak ze met vermanende woorden mij toe, “kom over een jaar maar eens terug”.

Zelfstandig blijven
Ze woont nog steeds zelfstandig en Alink Maaltijd Service zorgt voor haar lievelingskostje, stamppot zuurkool. Toen ze 100 werd kwam burgemeester Theo Schouten op bezoek. Vorig jaar kwam burgemeester Welman haar persoonlijk feliciteren. Nu bracht de burgemeester telefonisch de felicitaties over. Redactie Hart van Oldenzaal sluit zich aan bij de felicitaties: Thea van harte proficiat.
Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten
 
Auto zoeker