Afbeelding

Vierde seizoen Mijn Spirituele Zoektocht

Algemeen

TWENTE - Marlieke Kremer van 1Twente duikt in de wereld van zelfbewustzijn en energie. Voor de serie Mijn Spirituele Zoektocht gaat zij weer op zoek naar verhalen over spiritualiteit. In dit seizoen komen allerlei verschillende vormen van energetisch werk aan bod.

In dit vierde seizoen trekt Kremer rond in Overijssel (en zelfs Gelderland) op zoek naar verhalen van mensen die op allerlei manieren werken met zelfbewustzijn. ‘Het bezoeken van mensen die werken in deze sector verveelt nooit. Ik blijf me verwonderen over de mooie dingen die tussen hemel en aarde gebeuren en niet met ratio te verklaren zijn,’ vertelt de presentatrice. Zo is er een interview met natuurgeneeskundige Edith Bruns. ‘Edith Bruns verraste mij met het maken van een zielstekening waar veel levenslessen voor mij in verborgen lagen.’ Daarnaast beschrijft hypnotherapeut en yoga-docent Marguerite Bosselaar de kracht van mindwalks en intuïtief coach Roos Barquioa een reading aan de hand van bloemen. Ook gaat Kremer in gesprek met schrijver Christian Nijhof uit Hengelo (zie foto). Nijhof vertelt over zijn spirituele zoektocht en de levenslessen die hij op zijn reis naar Thailand heeft opgedaan.
‘Ik denk en hoop dat het programma andere mensen kan inspireren meer bewust te worden van wie ze zijn en wat ze willen. Zeker in deze tijd merk je dat mensen zichzelf steeds vaker de vraag stellen: wat vind ik eigenlijk echt belangrijk? En hoe blijf ik dicht bij mezelf in deze onzekere tijd? De mensen die ik ontmoet geven allemaal tips hoe je jezelf weerbaarder kunt maken, fijner in je vel kunt zitten en hoe je met angsten om kunt leren gaan,’ aldus de presentatrice.

Uitzendingen
De serie bevat 9 afleveringen en deze worden elke woensdagavond om 18.00 uur uitgezonden op 1Twente (de start was op 20 januari). De afleveringen zijn ook beschikbaar via Youtube/inspiratietv of www.mijnspirituelezoektocht.nl.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 10 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 11 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 11 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 11 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 12 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 12 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 12 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 14 uur geleden