Oldenzaal sluit bewogen jaar af

Oldenzaal sluit bewogen jaar af

OLDENZAAL - We staan aan de vooravond van de kerstdagen. We sluiten samen een bijzonder jaar af. Een jaar dat ons collectief nog lang zal heugen. Met veel leed, maar ook lief. Met uitdagingen én kansen. Een jaar waarin de grenzen van zorg duidelijk werden, maar ook de grenzeloze veerkracht van onze gemeenschappen.

De coronacrisis had dit jaar een ongekende impact op alle facetten van het dagelijks leven. We werden allemaal op de proef gesteld door een onzichtbare vijand. Velen van u moesten het doen zonder de leuke activiteiten en vrijheden waar we normaal van genieten in het jaar. De viering van 75-jaar vrijheid ging niet door, in plaats daarvan ervoeren we zelf een glimp van hoe het geweest moest zijn; leven in onzekerheid met een nietsontziende vijand. We konden familie, vrienden en kennissen minder zien. Senioren, zieken en eenzamen werden zwaar getroffen door een crisis die ons allemaal mentaal op de proef stelde. Ondernemers toonden een grote veerkracht én creativiteit om hun klanten te kunnen helpen en hun bedrijf draaiende te houden.

Veerkrachtig
Toch bleek Twente veerkrachtig. Samen werd gezocht naar mogelijkheden om de samenleving zoveel mogelijk draaiende te houden. Vele Twentenaren hebben zich juist nu ingezet om anderen te steunen. Als vrijwilliger of als mantelzorger. Om zo ook juist hulpbehoevenden en anderen een hart onder de riem te steken; vaak was een klein gebaar en persoonlijke aandacht al voldoende. Ook wij droegen ons steentje bij; met positieve berichtgeving over de vele spontane acties en inzet die ontstonden, onder meer in onze themakrant ‘Hart onder de Riem’. Twente liet zien waarom noaberschap zo’n belangrijk thema is.

Dankwoord
Bijzondere dank spreken we graag uit naar iedereen die offers bracht en zich inzette voor het draaiende houden van onze samenleving in crisistijd. Uiteraard het personeel van de ziekenhuizen, artsen, thuiszorgers en anderen die te maken kregen met grote uitdagingen. Mensen die persoonlijke risico’s liepen om anderen met corona te helpen. Mensen die het gevaar tegemoet renden in plaats van wegliepen. Maar ook de supermarktmedewerkers, postbezorgers, hulpdiensten en anderen die ondanks alles hun werk bleven doen.

Jaarwisseling
De komende jaarwisseling zal anders verlopen dan gebruikelijk. Ook wij als redactie scharen ons achter de oproep van de hulpdiensten en overheden: laten we het rustig en vooral veilig aan doen. Na een bewogen jaar is een veilig verloop van de jaarwisseling voor iedereen belangrijk om zo de zorg niet verder te belasten. Het einde van de crisis lijkt in zicht; nog even volhouden en we kunnen 2021 vieren met de uitbundigheid en levenslust die wij gewend zijn. Vier zoveel mogelijk thuis; steek geen vuurwerk af en respecteer de hulpdiensten die zich juist in deze tijd inzetten voor uw en ieders veiligheid.

Nieuwjaarswens
Namens de redactie wensen wij u allemaal fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling. Dat we allemaal maar een mooi, gezond en gelukkig 2021 mogen krijgen!

Meer berichten
 
Auto zoeker