Afbeelding
Foto: Rick Bouwhuis Fotografie

Avontuur in de Stad

Algemeen

OLDENZAAL – Scouting Titus Brandsma heeft vorige week woensdag op ludieke wijze het platform avontuurindestad.nl gelanceerd. Diverse leden van de Scouting Titus Brandsma hebben - op een milieuvriendelijke manier - de tekst “#laatjeuitdagen avontuurindestad.nl” op verschillende plekken in Oldenzaal op de grond aangebracht.

Avontuurindestad.nl is voor alle kinderen in Oldenzaal tussen de 5 en 11 jaar. Op deze manier wil Scouting Titus Brandsma aan alle Oldenzaalse kinderen laten zien wat Scouting is. Lara Bijen (één van de bedenkers van avontuurindestad.nl en actief leidinggevende bij de Scouts) vertelt: “We zien dat het moeilijk is om nieuwe leden te werven en hebben met een aantal mensen nagedacht waarvoor we als Scouting staan. Vanuit mijn eigen ervaring vind ik Scouting één groot avontuur. Je leert veel bij Scouting en wordt continu uitgedaagd om nieuwe dingen te proberen die je anders zelf niet snel doet. Vanuit daar is vrij snel “#laatjeuitdagen avontuurindestad.nl” ontstaan, mede omdat wij als Scoutinggroep in het centrum van Oldenzaal zitten.”


De komende tijd organiseert Scouting Titus Brandsma diverse activiteiten die gepromoot gaan worden via avontuurindestad.nl. Lara vertelt verder: “Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is er deze herfstvakantie weinig te doen. Vakanties gaan niet door en veel kinderen zitten thuis. Daarom hebben we een Herfstvakantie Doe E-book gemaakt, helemaal in het teken van de herfst. Dit doeboek zit vol met puzzels, kleurplaten en andere knutseldingen. Je kunt dit doeboek gratis aanvragen via onze website: www.avontuurindestad.nl.”


Wil je meer informatie over de Scouting Titus Brandsma, kijk dan op www.scoutingtitusbrandsma.nl of stuur een e-mailtje naar info@scoutingtitusbrandsma.nl

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 4 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 4 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 5 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 5 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 5 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 6 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 6 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 8 uur geleden