FC Berghuizen krijgt ING-sponsoring voor vrouwenvoetbal

OLDENZAAL - Afgelopen maand werd FC Berghuizen verrast met een mooi stukje nieuws. Tijdens een online bijeenkomst met andere clubs werden zij verrast door Sarina Wiegman; de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Tevens sinds 14 februari ambassadeur voor meiden- en vrouwenvoetbal. Zij deelde mee dat FC Berghuizen een driejarig sponsorcontract krijgt van ING.

FC Berghuizen krijgt dit contract, omdat zij net als bijna 200 andere clubs dit voorjaar een plan hebben ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen de vereniging. Op basis van dat ingediende plan is FC Berghuizen door de jury geselecteerd als één van de 60 clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.

Besteding
Tijdens de online bijeenkomst vertelde Sarina Wiegman dat FC Berghuizen een sponsorcontract krijgt voor de komende 3 seizoenen. Het sponsorgeld zal vooral worden gebruikt om meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te komen voetballen bij de club. Ook zetten ze in op meer vrouwelijke trainers en kaderleden om ook zo het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Tijdens de bijeenkomst zei Sarina Wiegman het volgende; “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken”.

Normaal worden
Volgens KNVB en ING moet het ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. Het is de gezamenlijke ambitie van KNVB en ING om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25 procent naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25 procent meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. FC Berghuizen is een van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen”.

Meer berichten
 
Auto zoeker