De opening van het nieuwe DorpsLab trok veel bezoekers
De opening van het nieuwe DorpsLab trok veel bezoekers

DorpsLab opent deuren in De Lutte

Cultuur

Op woensdag 24 april was de officiële opening van het nieuwe DorpsLab in De Lutte. Vertegenwoordigers van de gemeenschap, subsidieverstrekkers en politieke figuren kwamen samen om dit te vieren. Dirk Bekke, voorzitter van het DorpsLab, en leden van lokale organisaties zoals Tuffelkearlkes en Bosduvelkes, hebben de toegang naar deze opwindende nieuwe creatieve ruimte onthult.

DE LUTTE - Het DorpsLab, gevestigd in een voormalige carnavalsloods, biedt een inspirerende omgeving waar jeugd, jongeren en volwassenen kunnen leren, experimenteren en creëren met de nieuwste digitale productietechnologieën. Van 3D-scanners tot 3D-printers, lasergraveermachines en multifunctionele stickerprinters/snijders, het lab biedt toegang tot een scala aan moderne apparatuur. Maar het gaat niet alleen om technologie; het DorpsLab omarmt ook ambachtelijke kunstvormen zoals naaiwerk, schminken, spuiten en schilderen, met workshops die een breed scala aan creatieve mogelijkheden bieden.

Brede voorziening

Het initiatief achter DorpsLab is om deze faciliteiten en technologieën vanuit stedelijke centra naar landelijke gebieden te brengen, met als doel een laagdrempelige en duurzame ondersteuning te bieden voor technisch-creatieve ontwikkeling voor de hele gemeente Losser. Om de continuïteit van de activiteiten te waarborgen, zijn donateurs en sponsoren verenigd in de “Vrienden van het DorpsLab”. Dankzij hun steun zullen gratis workshops en open inloopavonden in de toekomst worden georganiseerd. Het DorpsLab is inmiddels ook echt een bovenlokale voorziening: de burgemeester van Oldenzaal was al bij de opening en er komen al veel bezoekers uit de Boeskoolstad om gebruik van te maken van deze creatieve ontmoetingsplek.

Open huis

Om de opening van het DorpsLab te vieren, wordt op zaterdag 18 mei een Open Huis van 10.00 uur – 16.00 uur aan het Pastoor Rudingpad 12 in De Lutte georganiseerd. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers zelf aan de slag met de machines, deelnemen aan demonstraties en kennismaken met de enthousiaste vrijwilligers die het DorpsLab mogelijk maken. Het is ook een gelegenheid voor geïnteresseerden om zich aan te melden als vriend of vrijwilliger, en zo deel uit te maken van deze boeiende gemeenschap van makers en creatievelingen

Vocht rondom hart en langen kunnen een hele impact hebben op je gezondheid.
Vocht waar louter lucht hoort te zijn 1 uur geleden
Afbeelding
Recept: Gestoomde schelvis met wortelmix en botersaus 22 mei, 14:03
Senioren beschermen was een belangrijk aspect van de pandemie. Onder meer door hen vroegtijdig te vaccineren.
ANBO-PCOB: 'Klachten na corona nog vaak niet herkend bij senioren' 21 mei, 11:57
Afbeelding
Rookmelders redden levens 20 mei, 13:51
Afbeelding
Ook ouderen krijgen nog vaak te maken met leeftijdsdiscriminatie 20 mei, 13:47
Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? 19 mei, 12:44
Bij de historische leeskring worden boeken over de geschiedenis gelezen en besproken.
De historische leeskring: samen boeken kiezen en bespreken 18 mei, 13:54
Afbeelding
Stoelen voor de muziekkoepel 17 mei, 16:56