Afbeelding
Foto: Shutterstock

Stilstaan bij Moederdag: een ode aan onvoorwaardelijke liefde

Algemeen

Terwijl de wereld nog slaapt en de stilte heerst, denk ik aan de onzichtbare handen die de wereld in beweging houden. Het zijn de handen van een moeder, die liefdevol en onvermoeibaar werkt, vaak zonder erkenning of lof. 

Moederdag is meer dan een dag van de bloemen en de kaarten; het is een moment om bij stil te staan, bij de onvoorwaardelijke liefde die ons leven vorm geeft. Moeder is de architect van het thuis, de stille kracht achter elke glimlach en achter elk succes. Vanaf de eerste ademhaling tot de laatste, is haar liefde de constante die ons door het leven voert. 

Ze is de eerste vriendin en vaak ook de eerste liefste. Haar invloed is onuitwisbaar, haar aanwezigheid onmisbaar. Op Moederdag vieren we de vrouwen die ons het leven hebben geschonken, maar ook degenen die de rol van moeder op zich hebben genomen. Stiefmoeders, grootmoeders, tantes, en zelfs vaders die de dubbele rol vervullen. Ze verdienen allemaal onze dankbaarheid. Moederschap kent geen grenzen en is niet beperkt tot bloedbanden, het is een band gevormd door liefde, zorg en opoffering.

Het is ook een dag dat ik nadenk over mijn moeders die er niet meer zijn. Hun afwezigheid laat een leegte achter. Maar hun liefde blijft voortleven in de herinneringen die ik koester, en in de verhalen die ik vertel aan mijn kinderen en kleinkinderen. Moederdag is een uitstekende gelegenheid om ‘dankjewel’ te zeggen, maar het is ook een kans om te erkennen dat één dag niet genoeg is om de schuld van liefde af te lossen die je aan haar verschuldigd bent. Laten we elke dag waarderen en niet wachten op een speciale gelegenheid om onze liefde en waardering te tonen. Toon het nu.

Kaatje Knip
Mei 2024

Vocht rondom hart en langen kunnen een hele impact hebben op je gezondheid.
Vocht waar louter lucht hoort te zijn 1 uur geleden
Afbeelding
Recept: Gestoomde schelvis met wortelmix en botersaus 22 mei, 14:03
Senioren beschermen was een belangrijk aspect van de pandemie. Onder meer door hen vroegtijdig te vaccineren.
ANBO-PCOB: 'Klachten na corona nog vaak niet herkend bij senioren' 21 mei, 11:57
Afbeelding
Rookmelders redden levens 20 mei, 13:51
Afbeelding
Ook ouderen krijgen nog vaak te maken met leeftijdsdiscriminatie 20 mei, 13:47
Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? 19 mei, 12:44
Bij de historische leeskring worden boeken over de geschiedenis gelezen en besproken.
De historische leeskring: samen boeken kiezen en bespreken 18 mei, 13:54
Afbeelding
Stoelen voor de muziekkoepel 17 mei, 16:56