Politie Oldenzaal signaleert meerdere inbraken

OLDENZAAL - Iedere zomer waarschuwen wij er weer voor. En iedere zomer zien we helaas toch weer de bekend inbraakpiek. De politie Oldenzaal kreeg in korte tijd meerdere meldingen van woninginbraken bij mensen die op vakantie waren.

Door de coronacrisis had ook de inbreker het een tijdje zwaar: mensen waren vaker thuis waardoor inbraken risicovoller waren. Nu mensen weer op vakantie gaan, vreest de politie toch nog een zekere 'inhaalslag' bij het dievengilde. De zomer is altijd een geliefd moment bij inbrekers omdat mensen meer van huis zijn en de waakzaamheid van buren slechter is.

Maatregelen
Wie op vakantie gaat doet er goed aan om enkele maatregelen te nemen. Doe bijvoorbeeld niet alle gordijnen dicht en laat lampen op een tijdschakelaar aan en uit gaan. Als het mogelijk is, parkeer dan ook een auto op de oprit. Laat buren regelmatig de post weghalen en vraag ze om alert te zijn op onraad. Deze adviezen komen bovenop de gebruikelijke tips van deugdelijk hang- en sluitwerk en altijd de woning afsluiten, ook wanneer u maar even weg bent.

Oldenzaalse piek
Oldenzaal kampte de afgelopen jaren met inbraakgolven die in andere gemeenten niet zichtbaar waren. Wellicht dat Oldenzaal een aantrekkelijk werkterrein is omdat de waakzaamheid wat minder is dan in bijvoorbeeld Tubbergen, terwijl mensen zelf ook wat minder goed beveiligen dan in een grote stad als Enschede. Om mensen bewust te maken van inbraakrisico's organiseerde de politie Oldenzaal al vaker acties zoals het achterlaten van witte voetstappen bij slecht beveiligde woningen en een spel waarbij mensen via WhatsApp op zoek moesten naar een verklede crimineel in hun wijk.

Meer berichten
 
Auto zoeker