Foto:

Musea Palthe Huis en Pelgrim weer open voor bezoekers

OLDENZAAL - Op 3 juli openen het Palthe Huis en de Pelgrim weer hun deuren. De Oldenzaalse musea hebben juni gebruikt om een goed protocol op te stellen voor veilig bezoek.

De musea kozen bewust om niet gelijk op 1 juni te openen, maar nog even de kat uit de boom te kijken. De musea hebben een beperkte ruimte vanwege hun historische karakter, waardoor invulling geven aan de 1,5 meter afstand een uitdaging is. Hoe doe je dat in een relatief kleine ruimte waar eenrichtingsverkeer nauwelijks een optie is? Mensen die het Palthe Huis of de Pelgrim willen bezoeken, moeten een tijdslot reserveren. Zo voorkomen ze dat er teveel mensen uit verschillende huishoudens tegelijkertijd in het museum zijn. Er worden hooguit twee huishoudens per tijdvak toegelaten, waardoor je het museum bijna helemaal voor jezelf hebt. Niemand hoeft hierdoor bang te zijn voor onbekende tegenliggers. De aangepaste huisregels van het museum moeten de bezoeker duidelijkheid geven over hun bezoek en gewenste gedragingen in deze tijd.

Goede bescherming
De Stichting Oldenzaalse Musea bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers en zij worden samen met het vaste personeel zo goed mogelijk beschermd. Denk aan een scherm bij de balie en verplichte pintransacties.

Reserveren
Wil je het Palthe Huis of de Pelgrim bezoeken? Vanaf 3 juli ben je dus weer van harte welkom. Reserveren is verplicht en kan voor beide musea eenvoudig via www.palthehuis.nl Museum de Hofnar (ook onderdeel van de stichting) blijft voorlopig gesloten. Omdat veel van de geplande activiteiten en reguliere arrangementen niet door kunnen gaan, worden er deze zomer leuke corona-proof arrangementen aangeboden. Denk aan een historische wandeltocht met picknick of fietstocht in combinatie met een barbecue. Binnenkort kun je deze arrangementen via de website van het Palthe Huis reserveren.

Meer berichten
 
Auto zoeker