Afbeelding

Musea Palthe Huis en Pelgrim weer open voor bezoekers

Algemeen

OLDENZAAL - Op 3 juli openen het Palthe Huis en de Pelgrim weer hun deuren. De Oldenzaalse musea hebben juni gebruikt om een goed protocol op te stellen voor veilig bezoek.

De musea kozen bewust om niet gelijk op 1 juni te openen, maar nog even de kat uit de boom te kijken. De musea hebben een beperkte ruimte vanwege hun historische karakter, waardoor invulling geven aan de 1,5 meter afstand een uitdaging is. Hoe doe je dat in een relatief kleine ruimte waar eenrichtingsverkeer nauwelijks een optie is? Mensen die het Palthe Huis of de Pelgrim willen bezoeken, moeten een tijdslot reserveren. Zo voorkomen ze dat er teveel mensen uit verschillende huishoudens tegelijkertijd in het museum zijn. Er worden hooguit twee huishoudens per tijdvak toegelaten, waardoor je het museum bijna helemaal voor jezelf hebt. Niemand hoeft hierdoor bang te zijn voor onbekende tegenliggers. De aangepaste huisregels van het museum moeten de bezoeker duidelijkheid geven over hun bezoek en gewenste gedragingen in deze tijd.

Goede bescherming
De Stichting Oldenzaalse Musea bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers en zij worden samen met het vaste personeel zo goed mogelijk beschermd. Denk aan een scherm bij de balie en verplichte pintransacties.

Reserveren
Wil je het Palthe Huis of de Pelgrim bezoeken? Vanaf 3 juli ben je dus weer van harte welkom. Reserveren is verplicht en kan voor beide musea eenvoudig via www.palthehuis.nl Museum de Hofnar (ook onderdeel van de stichting) blijft voorlopig gesloten. Omdat veel van de geplande activiteiten en reguliere arrangementen niet door kunnen gaan, worden er deze zomer leuke corona-proof arrangementen aangeboden. Denk aan een historische wandeltocht met picknick of fietstocht in combinatie met een barbecue. Binnenkort kun je deze arrangementen via de website van het Palthe Huis reserveren.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 10 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 11 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 11 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 12 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 12 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 12 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 12 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 14 uur geleden