Singelpark gaat door naar uitvoerende fase

OLDENZAAL - Het moet een mooie voorziening worden voor alle Oldenzalers; jong en oud. Met volop groen en mogelijkheden voor recreatie. Het ontwerp voor het nieuwe Singelpark in Oldenzaal is klaar en de concrete realisatie kan beginnen.

In maart werd het ontwerp gepresenteerd wat op 29 juni voorgelegd zal worden aan de gemeenteraad voor definitieve besluitvorming. De plannen kunnen dan concreet naar de uitvoerende fase. Met het nieuwe Singelpark krijgt het aanzicht van Oldenzaal een flinke facelift. Er ontstaat een groene ring die de overgang naar het historische centrum benadrukt en een aangenaam verblijfsklimaat biedt in aanvulling op de vele pleinen in de binnenstad.

Eerste fase
De eerste fase wordt gerealiseerd ter hoogte van de Walgaarden en winkelcentrum de Vijfhoek. Wethouder binnenstad, ruimtelijke ordening en cultuur Alida Renkema: “Het ontwerp voor het Singel-park doet volgens ons – het college – recht aan onze prachtige historische stad. Het zorgt voor een herkenbare groene omlijsting en voegt mooie nieuwe plekjes toe voor de bezoekers en bewoners van onze binnenstad. Het is een plan dat is bedoeld om in delen uit te voeren. Het geeft richting en duidelijkheid wanneer er projecten in dit gebied opgepakt worden en daar gaan we nog jaren plezier van hebben.”

Brede insteek
Het Singelpark wordt een écht park waarin de geschiedenis zichtbaar is, waarin gewandeld, gespeeld en genoten kan worden van het groen. Een park dat daarnaast de stad helpt bij de klimaatopgave: wadi’s voor de opvang van regen en bomen en planten voor de verkoeling. In het ontwerp komen de verschillende opgaven in het Singelpark met elkaar en met de overige binnenstadontwikkelingen samen. Nu het college het ontwerp voor het Singelpark heeft vastgesteld en het op 29 juni voorlegt aan de gemeenteraad, kunnen de plannen werkelijkheid worden. Iedere keer wanneer een ontwikkeling in de omgeving van het Singelpark aangepakt wordt, worden de plannen voor het park ook uitgevoerd. TWW Infra uit Oldenzaal heeft het werk gegund gekregen. De entree van het winkelcentrum wordt begin september als eerste opgeleverd, een mooie stap.

Meer berichten
 
Auto zoeker