Afbeelding
Foto: Esther Schellevis

Scoutinggroepen starten weer op

Algemeen

OLDENZAAL - Afgelopen zaterdag zijn de scoutinggroepen Titus Brandsma en Peerke Donders weer voor het eerst sinds een tijdje bijeengekomen. De Bevers, Welpen en Welpen-Shanti van Titus Brandsma en de Welpen en Scouts van Peerke Donders genoten weer van het fysieke samenzijn.

Dankzij de versoepelde overheidsmaatregelen en na goed overleg tussen Scouting Nederland en gemeenten mogen ook de scouts weer hun activiteiten opstarten. Aangezien de Peerke Donders niet de beschikking heeft over een eigen buitenterrein heeft de Titus Brandsma groep zijn deuren opengezet voor de Peerke Donders. Op zaterdag, maandag, dinsdag en woensdag gebruikt de Titus Brandsma zijn eigen terrein. Op donderdag en vrijdag zijn de Peerke Donders aan de beurt.

Iedereen welkom
Buitensport, spel en bewegen is de kern van het Scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert Scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden. Zowel de Scouting Titus Brandsma als de Scouting Peerke Donders stellen hun activiteiten ook open voor niet leden. Wil je je kind aanmelden stuur dan een e-mail naar info@scoutingtitusbrandsma.nl of naar secretariaat@scouting-peerkedonders.nl. Zo krijgen alle kinderen de kans om een geweldige tijd buiten te beleven.

Plezier en samen zijn
Scouts reageren enthousiast op de start van de bijeenkomsten: “Ik vind het leuk dat we weer spelletjes kunnen doen met z’n allen. Thuis kan je niet met zo’n grote groep kinderen spelletjes doen”, aldus Emma (10 jaar). “Ik ben superblij dat we nu weer naar Scouting mogen!”

Strenge richtlijnen
Uiteraard houden beide groepen zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen om drukte te vermijden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de twaalf ook anderhalve meter afstand houden van elkaar. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar ze hebben creatieve programma’s bedacht om hier om een goede manier mee om te kunnen gaan. Beiden groepen staat ook te popelen om weer op zomerkamp te gaan. Daarover heeft de overheid nog geen duidelijkheid gegeven en daarom is het nog even afwachten of die door kunnen gaan. Zomerkamp vormt het hoogtepunt voor veel scouts: samen op avontuur, met vrienden, veel buiten zijn en bewegen. Dit avontuur geeft vaak een groeispurt in zelfstandigheid en ontwikkeling voor deze kinderen.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 2 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 3 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 3 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 4 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 4 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 4 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 4 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 6 uur geleden