Afbeelding
Foto: Ton Willemsen

Duurzaam comfort en klimaatefficiënt

Algemeen

ENSCHEDE - De basis van energiezuinig wonen is goede woningisolatie. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen huis blijft zodat er minder gestookt hoeft te worden. Bovendien zorgt goede woningisolatie ook voor een gezonder en comfortabeler huis. Ook met kleinere maatregelen zoals het toepassen van radiatorfolie of het isoleren van verwarmingsbuizen, zet je al een grote stap richting lagere energiekosten en duurzaam comfort. Naast het nemen van energiebesparende maatregelen, is het ook belangrijk om te letten op de milieubelasting van deze maatregelen.

Alle broeikasgassen die men uitstoot draagt bij aan de versnelling van het broeikaseffect. Hoeveel energie nodig is voor de productie, transport en installatie van een materiaal weegt mee in hoe 'klimaatefficiënt' een materiaal daadwerkelijk is. Bijvoorbeeld, wanneer een isolatiemateriaal per vrachtwagen getransporteerd moet worden zorgt dat nog steeds voor vervuiling. De uitspraak dat alle isolatiematerialen goed zijn, omdat ze allemaal energie besparen, is daarom niet juist.

Kleine impact
Bijvoorbeeld, Tonzon producten zijn allemaal gebaseerd op een dunne maar ijzersterke folie met speciale oppervlakken die maar weinig warmte uitstralen. Hierdoor kunnen woningen van uitstekende isolatie worden voorzien met ontzettend weinig materiaal. Weinig materiaal betekent lage energiekosten bij de productie en installatie, maar voornamelijk ook bij het transport. Resultaat: nauwelijks vrachtwagens nodig en een milieu impact die binnen enkele weken weer is terugverdiend. Uit onderzoek van het NIBE blijkt dat Tonzon producten om deze redenen ook de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen. Daarom zijn zij voor de unieke uitvinding, het Thermoskussen, als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen.

Duurzame koploper
Tonzon denkt bij alles wat zij doen na over de milieubelasting zodat zij voorop lopen op het gebied van klimaatefficiëntie. Het bedrijfspand in Enschede is voorzien van isolatie en andere energiebesparende maatregelen, zowel het kantoor als de fabriekshal. Dit stelt hen in staat om met weinig energie het in de zomer koel te houden en in de winter warm te houden. Verder wordt alle energie die zij gebruiken opgewekt met hun eigen zonnepanelen.

Op de beurs
Tonzon is al 40 jaar de meest duurzame keuze met het oog op maximaal comfort. Duurzaam warmer leven, daar draait het om. Zij zijn aanwezig op de Beurs Eigen Huis – Jaarbeurs Utrecht 6 t/m 8 maart, stand B3.12. Beurs Eigen Huis is het vertrekpunt voor iedereen met (ver)bouw- of woonplannen. Welke woondromen je ook hebt: op Beurs Eigen Huis is er altijd wel een expert aanwezig die het voor je kan realiseren.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Tonzon ook op: www.tonzon.nl

Afbeelding
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 11 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 11 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 12 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 12 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 12 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 13 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 13 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 15 uur geleden