Foto:

Geld voor beeldbepalende evenementen

TWENTE - De Provincie Overijssel verstrekt weer subsidies aan een vijftiental beeldbepalende evenementen. Hiermee willen zij evenementen waarderen die bijdragen aan de aantrekkelijkheid van Overijssel voor inwoners en bezoekers.

In totaal werden dit jaar 52 subsidieverzoeken ingediend bij de Provincie Overijssel, met zoals gezegd 15 toekenningen. Een onafhankelijke adviescommissie toetste de aanvragen op diverse criteria voor beeldbepalende evenementen.

Ontvangers
De lijst met ontvangers is erg divers; van sport tot cultuur, voor jong en oud. Zo werden drie Enschedese evenementen gehonoreerd: uiteraard de marathon, GOGBOT en de Military in Boekelo. In Deventer gaan bijdragen naar de boekenmarkt en het tuinfeest, Deventer op Stelten en het Dickens Festijn. Andere ontvangers zijn het bevrijdingsfestival Overijssel, het Corso Sint Jansklooster, de paardensportevenementen CSI in Ommen en CSI Twente, de FBK Games in Hengelo, de halve marathon in Zwolle, Ribs & Blues in Raalte, het Stiftfestival in Weerselo en de Triathlon Holten. De genoemde evenementen krijgen een maximale subsidie tussen de 49.000 en 65.000 euro over vier jaar.

Speciale subsidie
Dit jaar kent de Provincie Overijssel ook nog een bijzondere eenmalige subsidie toe. Deze gaat naar het carnaval in Oldenzaal. Dit jaar viert men namelijk het 66-jarig jubileum. De organisatie ontvangt een nog nader te bepalen eenmalige bijdrage voor de activiteiten dit jaar. Ongetwijfeld tot groot genoegen van de organisatie, die ieder jaar ook weer fikse kosten maakt om dit tot een succes te maken.

Trots
Gedeputeerde Eddy van Hijum is trots op het grote aanbod van kwalitatief goede evenementen in Overijssel. "We hebben de lat bewust hoog gelegd en geselecteerd op gevestigde evenementen met een goed aanbod. Ook hebben we gekeken hoe de evenementen bijdragen aan onze ambities, zoals het versterken van de sociale samenhang en het toegankelijk maken van sport en cultuur voor iedereen. De beeldbepalende evenementen zijn echt topevenementen, die kleur geven aan Overijssel. Ze zijn aantrekkelijk voor onze inwoners, trekken mensen uit binnen- en buitenland naar Overijssel en zorgen zo voor een economische impuls.", aldus de gedeputeerde.

Meer berichten
 
Auto zoeker