Afbeelding

Column: Het leed dat gulp heet

Algemeen

Vroeger hadden wij, ons vriendenclubje (er zijn er niet veel meer van in leven), de uitdaging om de gulp van de broek open te laten staan. We ontlokten daarmee reacties bij de meisjes op de dansvloer om opmerkingen te plaatsen.

Er waren er bij die wel keken en ontdekten dat de broek open stond, maar niet durfden te zeggen: "je broek staat open". Sommigen durfden het wel aan om je er op te wijzen. Lachend merkte je dan op "ja het paard wil van stal". Ondeugende jeugdherinneringen aan het dansen bij café Pleihuis in de Lutte en de Zon in Oldenzaal trekken voorbij. (O,o oude man).

Deze herinneringen kwamen de afgelopen week bij mij naar boven toen ik een nieuwe broek (jeans) gratis in ontvangst mocht nemen. Maar wat ging er aan vooraf. Ik koop mijn spijkerbroeken (jeans) bij het meer dan 60 jaren bestaand bedrijf in Enschede. Goede pasvorm, goede kwaliteit en een betaalbare prijs. Toen ik bij mijn stamkroeg aan de bar de opmerking kreeg "het tocht hier" was ik niet alert genoeg, om direct te begrijpen waar het over ging. Had natuurlijk ook met mijn leeftijd te maken.

Bij het theaterbezoek durfde echter iemand mij er op te wijzen "Kaatje, je broek staat open". Nu wat beschaamd verontschuldigde ik mij, maar constateerde dat de gulp wel gesloten was, maar dat de rits mogelijk op maandagmorgen ergens in China verkeerd was ingenaaid. Met de broek en gerichte klacht naar het meer dan 60 jaar bestaand bedrijf. De klacht werd naar zeggen vakkundig hersteld door een Enschedese herstelnaaister.

Maar helaas. De opmerkingen bleven komen. Wil je de hengst nog van stal halen op jouw leeftijd? Pas op het paard loopt je weg. Het tocht hier behoorlijk. Let op dat je geen kou vat. Je winkel is nog laat open. Al deze opmerkingen opgeschreven en terug naar de jeanswinkel in Enschede. Mijn klacht werd serieus genomen en met een nieuwe jeans verliet ik de zaak. Bij het verlaten van de winkel merkte de verkoopster op "Bent u tevreden Kaatje?" Ik beaamde dat ik zeer tevreden was. Ze lachte en zei: "Kaatje, gelukkig nieuwjaar en weet: heb je last van je gulp, Vegter Jeans komt je te hulp."

Kaatjeknip, januari 2020

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 5 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 6 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 6 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 7 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 7 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 7 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 7 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 9 uur geleden