Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Oldenzaalse sporters krijgen sportprijs uitgereikt

Algemeen

OLDENZAAL - Afgelopen 3 januari was Partycentrum Rouwhorst gevuld met Oldenzaalse sporters die zich hadden genomineerd voor een van de Oldenzaalse sportprijzen. Ze stonden daar op basis van hun prestaties van het afgelopen jaar.

De jaarlijks terugkerende sportverkiezingen geven een boost aan het sportieve imago van de stad. Er werden prijzen uitgereikt voor onder andere de beste sportman, sportvrouw, maar ook sportploegen en jeugdsportploegen waren in de race voor een prijs. Daarnaast werden er nog diverse prijzen uitgereikt zoals de persprijs en de publieksprijs. Voor deze laatste kon iedereen z'n stem uitbrengen op de Facebookpagina van het evenement.

Prijzen
Burgemeester Welman had de eer om de prijzen uit te reiken aan de sporters. In de categorie jeugdsportploeg ging Springgroep junioren dames B van Quick Gym naar huis met de prijs. Marjolein Heuvelmans uit de paardrijsport mag zich sportvrouw van het jaar noemen. Taekwondoka Dennis Kamps werd benoemd tot sportman van het jaar. De volwassen sportploeg die een prijs mee naar huis mocht nemen was Padelteam Quick Tennis & Padel. De persprijs ging naar Huub Heitkamp en Ana Nassette was de gelukkige winnaar van de publieksprijs. Tenslotte werd er nog een eervolle prijs van verdienste uitgereikt. Deze was bedoeld voor Quick'20 dat in 2020 het honderdjarig jubileum mag vieren.

Groot belang
De gemeente Oldenzaal hecht een grote waarde aan het lokale sportaanbod, zowel op competitief als recreatief vlak. Naast actief investeren in goede sportvoorzieningen betrekt de gemeente de lokale sportverenigingen ook actief bij het eigen beleid. Zo zijn clubs ook actief betrokken bij sociale projecten zoals FC Noaber. Het stimuleren van een goed lokaal sportklimaat draagt niet alleen bij aan de beweging van inwoners, maar geeft ook sporttalenten veel mogelijkheden om door te groeien tot nationaal en internationaal succes. Oldenzaal benoemde daarnaast door de jaren heen ook diverse toppers tot 'sportambassadeur', waaronder Lieke en Sanne Wevers en scheidsrechter Björn Kuipers.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 8 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 9 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 9 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 10 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 10 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 10 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 10 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 12 uur geleden