Foto:

Stadstuin binnenstad geopend

OLDENZAAL - Het is misschien nog niet zo groen in de Stadstuin, maar de paden zijn gelegd, de tuinmuur staat en de verlichting is geplaatst. De gemeente is klaar met alle bouw- en civiele werkzaamheden en de tuinen zijn voor het publiek opengesteld.

Wethouder Alida Renkema heeft het bereiken van deze mijlpaal met de eigenaren van de Stadstuin en belanghebbenden gevierd. Op donderdag 28 november hebben de eigenaren samen een notarisboom geplant - een gift van de provincie Overijssel - en een plaquette onthuld in de muur van de Stadstuin. Op de plaquette staan de namen van de partijen die de inrichting van de Stadstuin mede mogelijk hebben gemaakt. In het komend voorjaar zal de rest van het groen worden aangeplant.

Groene ontmoetingsplek
In 2016 is gestart met de voorbereidingen voor de inrichting van de Stadstuinen. Dit zijn de tuinen van het Palthehuis, de tuin van Soer en de tuin rondom de Bombazijn. Het doel was om de tuinen hun historische waarde terug te geven en ze zichtbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Door de drie tuinen met elkaar te verbinden ontstaat er in hartje binnenstad een groene ontmoetingsplek. De inrichting van de Stadstuin is mede gerealiseerd dankzij een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

Meer berichten
 
Auto zoeker