Afbeelding

Meer toezichthouders

Algemeen

TWENTE - Al jarenlang prijken de gemeenten Dinkelland en Tubbergen steevast in de top 10 van de meest veilige gemeenten van ons land. Gezien het stijgende aantal meldingen blijken ook hier echter genoeg dingen niet helemaal te gaan zoals het moet. Daarom is het team Handhaving van Noaberkracht, de organisatie die zowel de gemeente Dinkelland als Tubbergen bedient, onlangs uitgebreid met vier extra toezichthouders.

De extra capaciteit binnen het team wordt gebruikt om breder te kunnen handhaven. De gemeentelijke handhavers werken nauw samen met de politie. Ze hebben veel onderling overleg, staan voortdurend met elkaar in contact via hun portofoons en voeren ook geregeld samen acties uit. Door de uitbreiding van het team, zullen er meer handhavers zichtbaar zijn op straat. Tot 8 april 2019 zullen zij voor kleinere overtredingen waarschuwend optreden. Daarna worden deze overtredingen ook daadwerkelijk beboet.

Beste vriend
"Het oude spreekwoord 'de politie is je beste vriend' zou ook van toepassing kunnen zijn op onze handhavers", zegt burgemeester Wilmien Haverkamp (gemeente Tubbergen), die samen met burgemeester John Joosten (gemeente Dinkelland) aan het hoofd staan van Noaberkracht. "Onze handhavers gaan vooral het gesprek aan met onze inwoners over het hoe en waarom van bepaalde meldingen en over de manier waarop klachten opgelost kunnen worden. Daarnaast zijn onze handhavers net als de politie ook bevoegd om te verbaliseren, dus heeft het goede gesprek geen effect, dan kunnen zij ook boetes uitdelen."

Direct optreden
Volgens burgemeester John Joosten wordt door team Handhaving echt maatwerk geleverd. "Dat betekent dat we in sommige gevallen gesprekken voeren, maar dat er bij onmiddellijk gevaar direct wordt opgetreden", zegt hij. "Dat geldt ook voor overtredingen van de drank- en horecawet. In die gevallen wordt er direct bekeurd." Met de hogere pakkans moeten mensen zich inherent ook meer aan afspraken gaan houden, zo is de gedacht.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 16 minuten geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 1 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 1 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 1 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 2 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 2 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 2 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 4 uur geleden