Burgemeester Theo Schouten
Burgemeester Theo Schouten

Theo Schouten draagt ambtsketen over

Algemeen

OLDENZAAL - Het zal voor Theo Schouten even wennen zijn; het leven als ambteloos burger. Deze vrijdag legt burgemeester Theo Schouten zijn werkzaamheden neer.

In een bijzondere raadsvergadering neemt hij afscheid van de gemeenteraad en draagt hij de ambtsketen weer over aan de gemeente. Van 16.00 tot 18.00 uur is dan een afscheidsreceptie in het gemeentehuis, waar alle inwoners en belangstellenden van harte welkom zijn om afscheid te nemen van de vertrekkend burgemeester en zijn echtgenote.

Goede match
Theo Schouten werd in juli 2012 benoemd tot burgemeester van de Boeskoolstad. Eerder vervulde hij al het burgemeestersambt in Haaksbergen en als waarnemer in Goor. Schouten groeide op in Raalte en studeerde in Nijmegen. De burgemeester bleek uiteindelijk een passend bestuurder voor Oldenzaal. Hij waardeerde het stukje bourgondische levensstijl waar Oldenzaal bekend om stond en omarmde Oldenzaalse gebruiken en de liefde voor het carnaval. Schouten genoot zichtbaar van het leuke contact met de inwoners, die hem over het algemeen goed omarmden in de gemeenschap.

Uitdagingen
Natuurlijk stond Schouten als zichtbaar boegbeeld van de gemeentelijke organisatie ook voor uitdagingen. Zo werd ook Oldenzaal getroffen door de economische crisis met een lange nasleep en de gemeente moest veel nieuwe taken op het gebied van werk, inkomen, zorg en ondersteuning in goede banen leiden. Schouten kwam ook meermaals in het landelijke nieuws, onder meer met de burgemeesters-actie tegen Duitse tolheffing, maar ook de sluiting van stembureaus bij het Oekraïne-referendum leverde hem wat naamsbekendheid op.

Nieuwe burgemeester
Komende maandag zal Patrick Welman geïnstalleerd worden als nieuwe burgemeester van Oldenzaal. Dit zal gebeuren in een bijzondere raadsvergadering, gevolgd door een kennismakingsreceptie van 17.00 tot 18.30 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te maken met de kersverse burgemeester die hopelijk net zo goed zal passen in de Oldenzaalse gemeenschap.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 12 minuten geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 59 minuten geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 1 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 1 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 1 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 2 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 2 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 4 uur geleden