Afbeelding

Succes voor Jolly Jumpers

Algemeen

TUBBERGEN - Afgelopen zondag om 17.30 uur stond een uitwedstrijd voor het eerste basketball damesteam van Jolly Jumpers op het programma! Tegenstander was de nummer 5 van de competitie; Dozy Den Helder.

De wedstrijd kende aan beide zijden een slechte start. Het leek wel of de teams zenuwachtig waren, waardoor de eerste score even op zich liet wachten. Den Helder begon sterker te spelen. De dames van Jolly Jumpers moesten nog even wakker worden. Stand na eerste kwart: 16-10.

In de problemen
Het tweede kwart ging gelijk op, de teams waren aan elkaar gewaagd. Het team uit Den Helder kwam snel in de problemen met teamfouten. Jolly Jumpers wist hier niet van te profiteren waardoor het verschil in punten niet kleiner werd. Stand na tweede kwart: 34-30.

Sterke aanval
Na de rust begon Den Helder goed en liet Jolly Jumpers over zich heen lopen. In de aanval was het erg onrustig, er werden veel risicovolle passes gegeven die grotendeels niet aan kwamen. Den Helder profiteerde hiervan. Eind derde kwart begon het Tubbergse team beter te spelen waardoor het gat met de tegenstander werd teruggebracht naar twee punten. Stand na derde kwart: 52-50.

Succes!
Jolly Jumpers speelde in het vierde kwart stabiel en de meiden werkten erg hard in de verdediging. Het spel ging vrij gelijk op. Na een goede steal van Jolly Jumpers, met nog twee seconden op de shotclock, kregen de Jumpers toch een fout toebedeeld. Hierdoor verloor het team uit Tubbergen met zeven punten in plaats van drie punten.

Mooie vooruitgang
Coach Heeres is tevreden met de progressie die het team elke wedstrijd boekt en de vechtlust die de dames tonen: "Het is slechts een kwestie van tijd voordat we onze wedstrijden gaan winnen".

Volgend dueL
De eerstvolgende wedstrijd is een thuiswedstrijd, die zal op 24 november om 20.35 gespeeld worden tegen regerend landskampioen Grasshoppers uit Katwijk. Komt allen kijken om hen weer aan te moedigen!

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 8 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.