Afbeelding

Altijd verbonden

Algemeen

TWENTE - Het internet is al niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zeker binnen ons eigen huis gebruiken we maar al te graag internet. Steeds meer apparaten zijn verbonden met WiFi, uiteenlopend van de tablet tot de smart-TV, maar ook bijvoorbeeld koelkasten, ovens en andere huishoudelijke apparatuur zullen vaker verbonden zijn.

Al deze apparaten zorgen wel voor uitdagingen. Hoe snel je internetverbinding zelf ook is, wanneer je WiFI niet alle hoeken van de woning bereikt of te langzaam is, kunnen problemen ontstaan. Voor veel mensen die problemen ervaren met wegvallende verbindingen of trage snelheden is het overwegen waard om wellicht de bestaande router te upgraden. U zou bijvoorbeeld al recht kunnen hebben op een nieuwe modem/routercombinatie van uw provider, of kiezen om zelf een aparte router aan te schaffen. Zo kunt u overschakelen op de nieuwste netwerken die aanzienlijk sneller zijn. Zo zijn er inmiddels meerdere snelle 5ghz netwerken die aanzienlijk hogere snelheden leveren dan de oude 2,4ghz netwerken.

Repeater
Naast het upgraden van de router naar een met snellere netwerkmogelijkheden zou het ook handig kunnen zijn om een repeater te overwegen. Deze kastjes plaatst u dan wat verder weg van de router. Deze vangen de signalen op van uw apparaat en spelen het dan door naar de router. Het voordeel is dat u zo een veel groter bereik kunt hebben. Het nadeel is wel dat u door deze 'tussenpersoon' een stuk maximale snelheid inlevert. Dit zou bijvoorbeeld bij het streamen van 4K video problematisch zijn. Maar voor de meeste toepassingen zal dit minder relevant zijn.

Veiligheid voorop
Wat u ook gaat doen, een belangrijke afweging is de veiligheid van uw netwerk. Moderne apparatuur krijgt regelmatig updates van de fabrikant om beveiligingsrisico's uit te sluiten. Ook het gebruik van de encryptie op uw WiFi-netwerk in combinatie met een sterk wachtwoord maakt dit veiliger.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 15 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 15 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 16 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 16 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 16 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 17 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 17 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 19 uur geleden