Afbeelding

Komende zondag open huis Dierenopvangcentrum Oldenzaal

Algemeen

OLDENZAAL - Komende zondag is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in het Dierenopvangcentrum Oldenzaal aan de Boerskottenlaan 33. Van 12.00 tot 16.00 uur opent deze belangrijke voorziening weer haar deuren voor een open dag.

Vrijwilligers gaan graag in gesprek over hun belangrijke werk. Tijdens de open dag worden er rondleidingen gegeven en zijn er verschillende leuke activiteiten voor jong en oud. Naast diverse standhouders is er een dierenarts aanwezig van Dierenziekenhuis Oldenzaal, waar u tijdens deze open dag uw eigen huisdier gratis kunt laten checken. De kinderen mogen grabbelen, op het springkussen en kunnen geschminkt worden. Ook is er een loterij met leuke prijzen. Op het veld worden demonstraties hondentraining gegeven en is de dierenambulance aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Ook is het mogelijk om een mooie foto te laten maken van uw huisdier.

Verzorging
DOC Oldenzaal verzorgt jaarlijks 300 zwerf- en afstandsdieren en biedt deze honden en katten een nieuwe kans door opvang, (medische) verzorging en herplaatsing. De stichting werkt onder meer samen met de gemeente Oldenzaal, Dierenziekenhuis Oldenzaal, Dierenbescherming, Dierenambulance Twente en is een erkend leerbedrijf. De opvang en verzorging wordt 7 dagen per week mogelijk gemaakt door de inzet en betrokkenheid van een team van ruim dertig vrijwilligers.

Help ze helpen
De opvang en verzorging wordt 7 dagen per week mogelijk gemaakt door de inzet en betrokkenheid van vele vrijwilligers en donateurs. Zonder hen kan de opvang minder zorg bieden. Met uw bijdrage kunnen ze veel dieren blijven opvangen, verzorgen en herplaatsen. Dit doen ze al bijna 40 jaar dankzij donateurs die de stichting een warm hart toedragen. Uw gift is dan ook zeer welkom op NL80ABNA0415157277. Ook zoeken ze nog een aantal enthousiaste vrijwilligers met hart voor dieren. Deze vrijwilligersvacatures kunt u vinden op www.docoldenzaal.nl. Of word net als 3000 andere mensen ook vriend via FaceBook om geïnformeerd te blijven over de ontwikkelingen.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 9 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 10 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 10 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 10 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 11 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 11 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 11 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 13 uur geleden