Gemeentehuis op zonnestroom
Gemeentehuis op zonnestroom

Boeskoolstroom ziet goede kansen voor duurzaam project

Algemeen

OLDENZAAL - Steeds meer Twentenaren zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden voor duurzame stroom. Zo zijn zonnepanelen steeds efficiënter geworden de afgelopen jaren, waardoor ze meer stroom opleveren en zichzelf sneller terugverdienen.

Maar de praktijk kan soms lastiger zijn: bijvoorbeeld wanneer u best zonnepanelen zou willen hebben voor de duurzaamheid, maar zelf in een flat woont. Dan is het toch wat lastiger. Om zonnestroom ook voor deze en andere Oldenzalers met een ongeschikt dak praktisch te maken werd het project Boeskoolstroom opgezet. Deze wil graag een collectief zonnedak realiseren, waarbij Oldenzalers dus eigenlijk zonnestroom 'in kunnen kopen' van een lokaal dak. Op woensdagavond 25 april is een informatieavond.

Geschikte locatie
Boeskoolstroom gaat groene energie leveren en beschikt inmiddels over een geschikte locatie voor een collectief zonnedak en een gedetailleerde uitwerking om dit te realiseren. Deelname aan de coöperatie is interessant voor iedereen die een concrete bijdrage wil leveren aan het opwekken van zonnestroom maar niet over een dak beschikt om hier zonnepanelen op te plaatsen of dit niet wenst. Er zijn veel situaties waar plaatsing van zonnnepanelen simpelweg niet haalbaar is zoals wanneer de woning omringd is met bomen of een ongunstige ligging van het dak heeft waardoor panelen niet in de energiebehoefte zouden voorzien.

Postcoderegeling
Deelname is temeer interessant omdat de coöperatie werkt met de zogenaamde postcode regeling waardoor de deelnemers gegarandeerd 15 jaar lang de energiebelasting retour ontvangen. Dit kan financieel gunstiger uitpakken dan het plaatsen van zonnepanelen op het eigen dak. Laat u daarom op 25 april uitgebreid informeren over de mogelijkheden, de kosten en de opbrengsten en kijk alvast op de site www.boeskoolstroom.nl. Ook kunt u zich op deze avond aanmelden als deelnemer. Boeskoolstroom hoopt rond de zomervakantie de eerste zonnepanelen te plaatsen. De informatie avond wordt gehouden in de bovenzaal van NJOY, Steenstraat 108 in Oldenzaal en begint om 19.30 uur

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 5 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 6 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 6 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 7 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 7 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 7 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 7 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 9 uur geleden