Afbeelding

Oorlogsgeheimen terug in theater

Algemeen

OLDENZAAL - Op veler verzoek is de theatervoorstelling "Oorlogsgeheimen" terug in de theaters. Het indrukwekkende verhaal is gebaseerd op het gelijknamige, bekroonde boek van Jacques Vriens. Op zondag 18 maart is deze familievoorstelling te zien in Stadstheater de Bond in Oldenzaal.

Maarten Ebbers speelt de hoofdpersoon Tuur in dit spannende verhaal.Tuur denkt nog vaak terug aan de oorlog en aan z'n buurmeisje Maartje (Maria Noë) uit die tijd. Maartje droeg een groot geheim bij zich. Oorlogsgeheimen is een intieme theatervoorstelling voor een breed publiek. Kinderen, jongvolwassenen en ouderen worden bij deze voorstelling verbonden en het laat een enorme indruk achter op allen. Deze bijzonder succesvolle theaterproductie is geschikt voor bezoekers vanaf 9 jaar geeft een onvergetelijke beleving mee. Het werpt een indrukwekkende blik op een zwarte bladzijde van onze vaderlandse geschiedenis.

Het verhaal
Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen en wordt de sfeer grimmig. Het is een vreemde tijd vol geheimen, zoals de Engelse piloot die op zolder verstopt zit. En kunnen zij hun eigen meester eigenlijk wel vertrouwen? Op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim bij zich draagt. Vanaf dat moment zal alles veranderen. Tien jaar later denkt Tuur nog vaak terug aan de oorlog, aan zijn buurmeisje Maartje en dat grote geheim.

Voorstelling bezoeken
Deze voorstelling is een aanrader voor iedereen die graag meer wil weten over de geschiedenis van ons land, of nieuwsgierig is naar het indrukwekkende verhaal dat wordt verteld in "Oorlogsgeheimen". Aanvang van de uitvoering van "Oorlogsgeheimen" in Stadstheater de Bond op zondag 18 maart is om 14.30 uur. Kaarten hiervoor zijn te koop via www.stadstheaterdebond.nl of van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur aan de theaterkassa van De Bond voor 12,- euro per kaartje. Stadstheater de Bond is telefonisch bereikbaar via 0541 53 91 90

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 6 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 6 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 7 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 7 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 7 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 8 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 8 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 10 uur geleden