Gratis compost op Compostdag

Algemeen

TWENTE - Komende zaterdag 17 maart is weer de Landelijke Compostdag. Deze dag heeft als doel om het belang van recyclen onder de aandacht te brengen. Specifiek voor groente-, fruit en tuinafval. Twentenaren zamelen al steeds meer GFT apart in, maar het kan altijd beter.

Inwoners van dertien Twentse gemeenten kunnen zaterdag bij de afvalbrengpunten gratis zakken compost afhalen. Met deze actie bedanken Twence en Twente Milieu de inwoners voor het gescheiden aanleveren van het groente-, fruit- en tuinafval. Het gratis compost is gemaakt van het door inwoners ingeleverde afval. Zo is het dus ook echt zichtbaar dat recyclen loont en een nut heeft. Bij elk afvalbrengpunt is aan één compostzak een gouden compostzegel bevestigd. Degene die deze gouden compostzegel vindt op zijn compostzak, wint een leuke attentie. De uitgifte van gratis compostzakken van 20 liter vindt plaats bij de afvalbrengpunten op zaterdag 17 maart. De exacte openingstijden en voorwaarden staan vermeld op de websites van Twente Milieu, de deelnemende gemeenten en in de gemeentelijke advertenties in huis-aan-huisbladen. De actie geldt zolang de voorraad strekt. Kijk ook voor deelnemende adressen en meer op: www.twentemilieu.nl. Het hergebruik van gft afval helpt het milieu.

Nuttig
Goed gescheiden groente-, fruit- en tuinafval levert een betere kwaliteit compost op en verhoogt de productie van biogas. Uit keukenafval wordt veel biogas gehaald, daarom is het van groot belang dit afval in de groene container te doen. Uit het biogas wordt door Twence groene stroom opgewekt en vervolgens verwerkt tot compost, een uitstekende bodemverbeteraar. Kortom, GFT heeft ons ook als afval nog veel te bieden.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 11 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 12 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 12 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 13 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 13 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 13 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 13 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 15 uur geleden