Afbeelding
Foto: nb

Kledingbank maakt zich op voor zomercollectie

Algemeen

OLDENZAAL - De Kledingbank Oost Twente in Oldenzaal is deze maand even gesloten. Achter de schermen zijn de vrijwilligers druk bezig om de collectie winterkleding om te wisselen naar lente- en zomerkleding.

De Kledingbank is wellicht niet bij iedereen bekend. De opzet van deze organisatie is eigenlijk heel simpel: zij verstrekken gratis kleding aan individuele inwoners en gezinnen die het financieel zwaar hebben. Kleding is immers relatief duur; en zeker voor gezinnen is het lastig om altijd in deze basisbehoefte te kunnen voorzien. De Kledingbank ging in september 2011 van start als aanvulling op de Voedselbank.

Nieuwe plek
Sinds kort is de Kledingbank gevestigd op een nieuwe plek aan de Nijverheidsstraat. Dit was mogelijk door de medewerking van woningcorporatie WBO, de gemeente en Armoede Preventie Oldenzaal. Meerdere instanties maken hier ook gebruik van. Al deze instanties (de Kledingbank, Voedselbank, Stichting Leergeld en Verjaardagsbox) hebben gemeen dat ze zich inzetten voor bewoners van Oldenzaal die het financieel niet zo breed hebben. Cliënten kunnen vanaf nu weer terecht bij deze mooie nieuwe plek voor gratis goede kleding.

Uitgifte kleding
In de maand maart is de Kledingbank gesloten. Momenteel wordt de winterkleding omgewisseld met lente/zomerkleding. Vanaf woensdagmiddag 3 april 2018 is de Kledingbank geopend van 15.00 uur tot 17.00 uur. Op dit tijdstip kunnen cliënten hier terecht voor de kledinguitgifte. Er is kleding voor zowel mannen als vrouwen. Ook kinderen kunnen bij de Kledingbank terecht voor leuke/goede kinderkleding. Ook zijn er schoenen en accessoires zoals riemen en sjaals.

Inbreng kleding
De Kledingbank is altijd op zoek naar goede, bruikbare kleding. Zij zamelen alleen kledingstukken in doe school zijn en nog goed draagbaar. Hebt u oude kleding over? Dit kunt u elke woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur inbrengen. Omdat dit tijdstip natuurlijk minder praktisch is voor mensen die werken is er ook een inbreng op de zaterdag. De Kledingbank doet dit na veel vraag. Elke eerste zaterdag van de maand kunt u kleding inbrengen van 10.00 tot 11.00 uur. Vrijwilligers nemen uw kleding dan graag in ontvangst.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 3 uur geleden
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 4 uur geleden
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 5 uur geleden
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 5 uur geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 5 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 6 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 6 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 8 uur geleden