Afbeelding
Foto:

Alzheimer Café Oldenzaal op donderdag 30 maart

Algemeen

Op donderdag 30 maart wordt het Alzheimer Café gehouden in Oldenzaal. Deze keer met het thema: Hoe wordt de diagnose gesteld?

OLDENZAAL - Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, zoals de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, frontotemporale dementie en Lewy body dementie. Al deze ziektes leiden tot een geleidelijke achteruitgang van het geestelijk functioneren. Er kunnen problemen optreden met het geheugen, taal, karakter en gedrag. 

De spreker van deze avond is Ed Notenboom, specialist ouderengeneeskunde. Hij is verbonden aan de geheugenpolikliniek van Zorggroep St. Maarten. Hij zal u informeren over het onderzoek en op welke wijze de diagnose wordt gesteld. Hij zal ook stilstaan bij de verschillende vormen van dementie en de verschijnselen die daarbij horen. U bent vanaf 19.15 uur van harte welkom in Willemien aan de Wilhelminastraat 5, 7571CE te Oldenzaal. Het programma begint om 19.45 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren, met een pauze vaneen half uur. Na afloop is er ruim gelegenheid om na te praten. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie over deze ziekten op: www.alzheimer-nederland.nl 

Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 10 uur geleden
Loek Smidt, Rudi Platvoet en Peter van Esch (v.l.n.r.) maken deel uit van het team van deskundige vrijwilligers van het Belastingspreekuur.
Digitaal belastingaangifte doen wordt een fluitje van een cent 15 uur geleden
:Loat soezen den kloot op het Hulsbeek! (Tekst/foto: Martin Meijerink)
't Hoekje houdt weer Hulsbeekronde 2 mrt, 15:23
Afbeelding
Brandweer Twente zoekt voor 13 kazernes nieuwe vrijwilligers 2 mrt, 13:20
Zeker brieven, met hun formele taalgebruik en vaak complexere materie, zijn niet altijd duidelijk voor de ontvangers. Geef dit door, zo roept de gemeente op.
Gemeente Oldenzaal wil teksten verder verbeteren 2 mrt, 12:54
Afbeelding
Oldenzaal centraal in Ronde van Overijssel 1 mrt, 16:21
De introductie van het nieuwe materieel verliep ook niet bepaald vlekkeloos. Maar FNV maakt zich vooral zorgen over de personele gevolgen van Arriva's beleid. (Foto: Arriva/Lars Smook)
Dreigende staking in het OV 1 mrt, 16:18
De Stolpersteine zijn een blijvende herinnering aan de vermoorde Oldenzalers. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Wandel mee en ontdek de bijzondere Stolpersteine 1 mrt, 15:56