Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).

Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk

Human Interest

OLDENZAAL - Het project De Hoftafel was er al sedert 2023 maar is nu nieuw leven ingeblazen. Door een grondige renovatie van de keuken en de ontmoetingsruimte door te voeren kan men nu weer samen eten en genieten aan de Hoftafel. De eerste Hoftafel was op woensdag 10 april.

De Hofkerk, ook wel de Cultuurhof genoemd, staat midden in het hart van Oldenzaal. Als kerkgemeenschap staat ze en wil ze ook letterlijk in het midden van de samenleving staan. Een kerkgemeenschap die openstaat voor de dingen die spelen, voor de mensen die vragen om hulp en voor de nood die er is. Men wil de hoop op een wereld van vrede en recht levend houden ook hier in Oldenzaal. In de Hofkerk hebben veel kerkdiensten maar ook veel ontmoetingen op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied plaatsgevonden.

Een bijzondere plek in de Hofkerk is de Hofkeuken. Daar bereiden een groot aantal vrijwilligers warme maaltijden voor mensen die vaak alleen zitten te eten en die wel eens samen gezellig met anderen willen genieten van een smakelijke warme maaltijd. 

Sponsoren, vele vrijwilligers die het project hebben ondersteund en uitgevoerd komt alle lof toe. De tijd van renovatie is voorbij, prachtige wandversieringen zijn aangebracht door Oldenzaalse creatievelingen. Yvonne Ponsteen nam afgelopen woensdag dan ook samen met de gasten vol trotst plaats aan de Hoftafel. Alle twintig stoelen in de Hofkeuken waren bezet. Een van de deelnemers aan deze eerste Hoftafel gaf na afloop aan dat hij zich al verheugt op een volgend samen eten aan de Hoftafel.

“We zijn er weer en we zullen er blijven in 2024 en 2025. Elke tweede woensdag van de maand wordt een smakelijke warme maaltijd geserveerd voor diegenen die vaak alleen zitten en die wel eens samen gezellig willen eten”, aldus de organisatie.

Elke tweede woensdag van de maand om 12.00 uur (inloop tot 12.15 uur) is er een Hoftafel in de Hofkerk. Ook een keer plaatsnemen aan de tafel? Aanmelden kan bij Yvonne Ponsteen (E: ymponsteen@hetnet.nl of T: 06-22809951).

Oldenzaalse Smartlappenzangers
Smartlappenzangers in muziekkoepel Overdinkel 10 uur geleden
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 26 apr, 15:41
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 26 apr, 14:54
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 26 apr, 14:37
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 26 apr, 14:04
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 26 apr, 13:56
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 26 apr, 13:37