Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).

Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk

Human Interest

OLDENZAAL - Het project De Hoftafel was er al sedert 2023 maar is nu nieuw leven ingeblazen. Door een grondige renovatie van de keuken en de ontmoetingsruimte door te voeren kan men nu weer samen eten en genieten aan de Hoftafel. De eerste Hoftafel was op woensdag 10 april.

De Hofkerk, ook wel de Cultuurhof genoemd, staat midden in het hart van Oldenzaal. Als kerkgemeenschap staat ze en wil ze ook letterlijk in het midden van de samenleving staan. Een kerkgemeenschap die openstaat voor de dingen die spelen, voor de mensen die vragen om hulp en voor de nood die er is. Men wil de hoop op een wereld van vrede en recht levend houden ook hier in Oldenzaal. In de Hofkerk hebben veel kerkdiensten maar ook veel ontmoetingen op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied plaatsgevonden.

Een bijzondere plek in de Hofkerk is de Hofkeuken. Daar bereiden een groot aantal vrijwilligers warme maaltijden voor mensen die vaak alleen zitten te eten en die wel eens samen gezellig met anderen willen genieten van een smakelijke warme maaltijd. 

Sponsoren, vele vrijwilligers die het project hebben ondersteund en uitgevoerd komt alle lof toe. De tijd van renovatie is voorbij, prachtige wandversieringen zijn aangebracht door Oldenzaalse creatievelingen. Yvonne Ponsteen nam afgelopen woensdag dan ook samen met de gasten vol trotst plaats aan de Hoftafel. Alle twintig stoelen in de Hofkeuken waren bezet. Een van de deelnemers aan deze eerste Hoftafel gaf na afloop aan dat hij zich al verheugt op een volgend samen eten aan de Hoftafel.

“We zijn er weer en we zullen er blijven in 2024 en 2025. Elke tweede woensdag van de maand wordt een smakelijke warme maaltijd geserveerd voor diegenen die vaak alleen zitten en die wel eens samen gezellig willen eten”, aldus de organisatie.

Elke tweede woensdag van de maand om 12.00 uur (inloop tot 12.15 uur) is er een Hoftafel in de Hofkerk. Ook een keer plaatsnemen aan de tafel? Aanmelden kan bij Yvonne Ponsteen (E: ymponsteen@hetnet.nl of T: 06-22809951).

Vocht rondom hart en langen kunnen een hele impact hebben op je gezondheid.
Vocht waar louter lucht hoort te zijn 1 uur geleden
Afbeelding
Recept: Gestoomde schelvis met wortelmix en botersaus 22 mei, 14:03
Senioren beschermen was een belangrijk aspect van de pandemie. Onder meer door hen vroegtijdig te vaccineren.
ANBO-PCOB: 'Klachten na corona nog vaak niet herkend bij senioren' 21 mei, 11:57
Afbeelding
Rookmelders redden levens 20 mei, 13:51
Afbeelding
Ook ouderen krijgen nog vaak te maken met leeftijdsdiscriminatie 20 mei, 13:47
Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? 19 mei, 12:44
Bij de historische leeskring worden boeken over de geschiedenis gelezen en besproken.
De historische leeskring: samen boeken kiezen en bespreken 18 mei, 13:54
Afbeelding
Stoelen voor de muziekkoepel 17 mei, 16:56