Foto: Shutterstock

Eerste editie van nieuw fondsenfestival

Er zijn veel mensen met goede ideeën én organisaties die deze graag willen ondersteunen. Maar het blijkt in de praktijk best een uitdaging te zijn voor beide partijen om elkaar te vinden. Heel jammer, want zo blijven veel goede ideeën op de plank liggen. Daarom houdt men op 1 juli het eerste FondsenFestival.

TWENTE - Het festival is een initiatief van een brede coalitie betrokken partners. Zoals het Twents noabers Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stimuland, het VSBfonds, SamenSpeelFonds en het Oranje Fonds. Ook de Provincie Overijssel is betrokken bij het geheel.

De dag wordt gehouden in De Trefkoele in Dalfsen op vrijdag 1 juli van 15.00 tot 20.00 uur. Er worden onder meer diverse workshops gehouden over crowdfunding, communicatie en andere aspecten van een succesvol project. Daarnaast is er de gelegenheid om ‘speeddates’ te houden met de deelnemende fondsen. “Grote, professionele organisaties weten ons wel te vinden”, zegt Brigitte Coté van VSBfonds, “Maar de kleinere, lokale initiatieven zien wij minder vaak en wij kennen ze natuurlijk ook niet. Daarom hoop ik op dit festival in contact te komen met deze initiatiefnemers, zodat wij ze kunnen ondersteunen en laten zien wat de mogelijkheden zijn.” Kijk op: www.overijssel.nl 

Meer berichten
 
Auto zoeker