Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.

De Muziekbank in de bibliotheek

Cultuur

De Muziekbank is hét uitleen- en kenniscentrum van muziek in Enschede. De Muziekbank is in het bezit van meer dan 150.000 muziekdragers (voornamelijk cd’s) met o.a. klassiek, pop, jazz en wereldmuziek en leent deze uit aan muziekliefhebbers. 

ENSCHEDE - De Muziekbank is gevestigd in de Centrale Bibliotheek in de Pijpenstraat. Voor leden van de bibliotheek is het lenen gratis. De collectie is heel breed van ABBA, Beethoven, de Cats, via Mantovani naar Frank Sinatra en …. Naast het uitlenen van cd’s, lp’s en dvd’s worden er maandelijks bijeenkomsten georganiseerd over diverse muziekstijlen onder de titel Luisterrijk. Dit kan zijn over de Matthaus Passion, Jazz, Klassiek, Pop en Orgelmuziek. Op zaterdag 20 april is het onderwerp: Beatles in het Nederlands. Aanvang 15.00 uur in de Muziekbank. Toegang en koffie/thee is gratis. De locatie van de Muziekbank is verbouwd tot “muziekhuiskamer” waarin de ontmoeting en het luisteren naar muziek centraal staat. Dit in de sfeer van een oude platenzaak. Ook worden er geregeld verkoopdagen georganiseerd van overtollige items. Op 6 april ging werd nog een verkoopdag gehouden. Muziekgeïnteresseerden zijn altijd van harte welkom. Kom eens kijken. Voor openingstijden en andere wetenswaardigheden kunt u terecht op de website: www.muziekbank.nl 

Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 1 uur geleden
Afbeelding
Herdenking Jan J. Zorn zaterdag 1 uur geleden
Foto: Herbert Huizer
Tankenberg mooie beproeving voor Ronde 1 uur geleden
bridgen is gezellig
Zomer bridgedrive start op 13 mei 1 uur geleden
Afbeelding
Nooit meer een gemiste Hart van Oldenzaal 5 uur geleden
Afbeelding
BoesCoolTuur zoekt aanbod 23 uur geleden
Afbeelding
Aanpassing stembureaus 30 apr, 11:56
Afbeelding
Lintjesregen in Oldenzaal 30 apr, 10:45