<p>Arcade Pollux neemt de Zilveren Erepenning van Oldenzaal in ontvangst.</p>

Arcade Pollux neemt de Zilveren Erepenning van Oldenzaal in ontvangst.

(Foto: Picasa)

Gemeente eert Arcade Pollux

De gemeente Oldenzaal heeft volleybalvereniging Arcade Pollux afgelopen week geëerd met de Zilveren Erepenning. Een verlate uitreiking, maar daarom niet minder welkom.

OLDENZAAL - Aanvankelijk zou Arcade Pollux eigenlijk al afgelopen jaar de Zilveren Erepenning in ontvangst nemen, bij gelegenheid van het 50-jarig jubileum. Helaas gooide de coronacrisis toen roet in het eten.

Burgemeester Patrick Welman kwam zondagmiddag ondanks het slechte weer naar de sporthal Vondersweide en reikte de erepenning met oorkonde uit aan het bestuur van Arcade Pollux. Destijds werd Pollux opgericht in 1970 en de vereniging zette Oldenzaal sportief op de kaart met volleybal. Onder de naam van de toenmalige sponsor Arke Pollux werd het damesteam meerdere keren landskampioen. Ook werd meerdere keren de supercup naar Oldenzaal gebracht. Na het vertrek van het damesteam daalde het aantal leden fors. Maar nu valt positief te vermelden dat het aantal leden weer behoorlijk in de lift zit. Een mooi gegeven gezien de ambitie om meer Oldenzalers in beweging te brengen en te houden. De Zilveren Erepenning is dan ook een mooi stukje waardering voor de sportieve successen en brede inzet ter promotie van de lokale sport als ambassadeurs.

Meer berichten
 
Auto zoeker