<p>De jeugd genoot zondag volop van het gezellige en vrolijke Paltival in de tuin van het Palthe Huis.</p>

De jeugd genoot zondag volop van het gezellige en vrolijke Paltival in de tuin van het Palthe Huis.

(Foto: Picasa)

Jeugd geniet van gezellig Paltival: kleurrijk, vrolijk en coronaproof

OLDENZAAL - Afgelopen zondag werd het kleurrijke en vrolijke kinderfestival Paltival gehouden. Telkens konden tachtig ridders en prinsessen in groepen de voorstellingen en workshops volgen. Een uitverkocht festival dat jaarlijks veel prinsen, ridders en prinsessen op de been brengt. 

Het is hét evenement in Oldenzaal dat kinderen op jeugdige leeftijd in contact brengt met kunst en cultuur. Prinses Paltival was met haar ridder Roelof vooraf op bezoek geweest op alle basisscholen in Oldenzaal. Deze bezoeken hebben er toe bijgedragen dat het festival snel was uitverkocht. Bijzonder was de creatieve workshop die door Loes van Mint & Puur werd gehouden. Het verwonderde mij toen ik zag hoe men van afvalmaterialen nog zo iets moois kan creëren. Ook de dansworkshop met dansdocente Ragna Wetzels viel goed in de smaak. Samen dansen en zingen in de stralende zon in Oldenzaal in de Palthetuin. Het waren niet alleen de kinderen, ook vaders en moeders waren samen met hun kids creatief en actief in de weer tijdens diverse workshops.

Men kan niet te vroeg beginnen om te worden geïnteresseerd in kunst en cultuur. Toen ik op mijn vouwfiets naar huis reed, overdacht ik dat heb ik vroeger niet zo heb mogen ervaren. Daarom nu op latere leeftijd begonnen aan de inhaal slag. De voorbereiding en de uitvoering van het Paltival verdienen grote complimenten. Ik kijk uit naar het volgende festival. (Tekst & foto: Martin Meijerink).

Meer berichten
 
Auto zoeker