Filmseizoen Filmhuis gaat weer beginnen!

Algemeen

OLDENZAAL - Het nieuwe filmseizoen gaat weer beginnen bij het Filmhuis Oldenzaal in het Stadstheater. Op dinsdag 7 en woensdag 8 september a.s. vertoont Filmhuis Oldenzaal de dramafilm: De Slag om de Schelde. Een drama van regisseur Matthijs van Heijningen.

November ‘44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

De Slag om de Schelde is op dinsdag 7 september en woensdag 8 september te zien in het Filmhuis van het Stadstheater De Bond. Aanvang is op beide dagen om 20.00 uur. Kaarten kosten 9,50 euro. Donateurs betalen slechts 6,50 euro. Het vertoningsadres is Stadstheater De Bond, Molenstraat 25. Het Filmhuis Oldenzaal zal de komende tijd ook weer de nodige andere films op het doek brengen. Kijk voor het actuele filmaanbod en de agenda voor de komende tijd op: www.filmhuisoldenzaal.nl

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 17 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme gisteren
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03