Filmseizoen Filmhuis gaat weer beginnen!

OLDENZAAL - Het nieuwe filmseizoen gaat weer beginnen bij het Filmhuis Oldenzaal in het Stadstheater. Op dinsdag 7 en woensdag 8 september a.s. vertoont Filmhuis Oldenzaal de dramafilm: De Slag om de Schelde. Een drama van regisseur Matthijs van Heijningen.

November ‘44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

De Slag om de Schelde is op dinsdag 7 september en woensdag 8 september te zien in het Filmhuis van het Stadstheater De Bond. Aanvang is op beide dagen om 20.00 uur. Kaarten kosten 9,50 euro. Donateurs betalen slechts 6,50 euro. Het vertoningsadres is Stadstheater De Bond, Molenstraat 25. Het Filmhuis Oldenzaal zal de komende tijd ook weer de nodige andere films op het doek brengen. Kijk voor het actuele filmaanbod en de agenda voor de komende tijd op: www.filmhuisoldenzaal.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker