Afbeelding

Geld voor energiebesparende maatregelen huiseigenaren

Algemeen

OLDENZAAL - Een feestelijk moment voor de wethouders Duurzaamheid van Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen: zij ontvingen vorige week vrijdag de eerste Bon van Noordoost Twente. Een bon waarmee de gemeenten huiseigenaren een financieel steuntje in de rug bieden om energiebesparende maatregelen te nemen.

Voor half juni valt bij alle huiseigenaren in de vier Noordoost Twentse gemeenten deze bon met een waarde van 80 euro in de brievenbus. Met de bon kunnen huiseigenaren energiebesparende producten kopen zoals LED-lampen, radiatorfolie, tochtstrips of een energiebesparende douchekop. De bon kan besteed worden via een online Bespaarshop of bij de bouwmarkten in de vier gemeenten. Huiseigenaren die de energiebesparing wat grootser willen aanpakken kunnen de bon ook gebruiken voor een uitgebreid professioneel advies-op-maat voor het verduurzamen van hun woning. “Natuurlijk hebben wij stilgestaan bij de beperkingen die er op dit moment zijn, waardoor winkelen wat lastiger is” geeft wethouder Evelien Zinkweg van Oldenzaal aan. “Maar we wilden de huiseigenaren toch zo snel mogelijk laten profiteren. We vinden het geweldig dat alle bouwmarkten in onze gemeenten deelnemen en we weten dat zij er alles aan doen om iedereen veilig te ontvangen en te adviseren over de energiebesparende producten.” Om drukte bij bouwmarkten te voorkomen, worden de bonnen verdeeld over 5 weken verspreid in de gemeenten.

Energie én geld besparen
Door de gratis producten in gebruik te nemen besparen woningeigenaren energie en dus ook geld. De bon moet in één keer worden gebruikt. “Direct inwisselen mag natuurlijk, maar de ontvangers kunnen ook de tijd nemen om te bedenken hoe zij de bon willen besteden. De bon is namelijk tot het einde van dit jaar geldig”, vertelt wethouder Ben Blokhuis van Dinkelland. De gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen werken samen aan de energietransitie onder de naam Energie van Noordoost Twente. Deze heeft voor de bon een subsidie aangevraagd en gekregen. Deze subsidie gaat nu via de bon naar alle huiseigenaren in de vier gemeenten. Een vergelijkbare actie voor huurders volgt later dit jaar.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 7 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 15 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03