Afbeelding

Natuurwerkochtend op Het Hulsbeek

Algemeen

OLDENZAAL - IVN Oldenzaal-Losser e.o. organiseert op zaterdag 24 oktober weer een mooie Natuurwerkochtend in Het Hulsbeek. Ze hebben deze ochtend twee projecten: in de Springertuin en bij de poel en houtwal achterop bij Toetersdennen. Zo kunnen deelnemers op voldoende afstand van elkaar, maar toch met elkaar verbonden er weer een gezellige en nuttige Natuurwerkochtend van maken.

In de Springertuin worden de boshyacinten weer bijgewerkt en verder gaan ze opslag verwijderen rond de vijver en rond de heuvel. De poel bij Toetersdennen groeit dicht en de houtwal daar dient ook eens in de vijf jaar opgeschoond te worden. U gaat met takkenschaar en zaag het struweel uitdunnen, licht in de duisternis brengen, waardoor het er straks weer stralend uitziet. Lekker buiten aan de slag. Er is flink wat te doen en gevarieerd werk. Vele handen zijn welkom. Er is voor iedereen wat te doen. Kinderen kunnen ook volop meedoen, wel onder verantwoordelijkheid en begeleiding van een volwassene.


De start is om 09.00 uur op de Parkeerplaats van Hotel Erve Hulsbeek, Oude Almeloseweg 13. Het duurt tot ongeveer 13.00 uur. Tussendoor is er een koffie/thee pauze. Daarvoor wel je eigen drinken meenemen. Voor gereedschap wordt gezorgd. Graag zoveel mogelijk je eigen werkhandschoenen meenemen. Stevige schoenen zijn aanbevolen. En natuurlijk wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. Aanmelden uiterlijk woensdag 21 oktober via de site van IVN Oldenzaal-Losser e.o. www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 10 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 17 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03