Draag je witte overhemd stijlvol met deze vijf tips
Foto: mike

Draag je witte overhemd stijlvol met deze vijf tips

Eenvoudig, stijlvol en veelzijdig: een wit overhemd is onmisbaar in elke herenkleding kast. Deze tijdloze klassieker staat historisch gezien voor rijkdom en is voor veel gelegenheden een veilige en modieuze keuze. Maar pas op, je kunt een wit shirt niet met alles combineren. Wil geen modeflater begaan? Lees dan snel onze vijf tips om stijlvol voor de dag te komen met je wit overhemd. 

1. Wit overhemd en jeans vullen elkaar perfect aan

Een wit overhemd op een mooie jeans is altijd een veilige, stijlvolle en goed. Geef je casual outfit dat tikkeltje extra dankzij een net wit overhemd. De keuze voor het shirt is wel afhankelijk van de gelegenheid. Een etentje met vrienden? Ga dan voor een eerder casual shirt. Een businesslunch? Dan is een shirt uit het luxesegment een betere keuze. Combineer je wit overhemd in dat laatste geval wel met een stijlvolle jeans.

2. Kostuums en witte shirts gaan hand in hand

Heb je een pak dat je voor meerdere gelegenheden gebruikt? Dan is het handig om over een aantal overhemden in verschillende kleurnuances te beschikken. Dat maakt het combineren met een stropdas veel eenvoudiger. 

Een wit overhemd is altijd een veilige keuze in combinatie met een pak. Kies je overhemd wel zorgvuldig uit, zeker als je een luxe-uitstraling wilt. Let daarvoor vooral op de boord. Full-spread, semi-spreak of button-down: het zijn drie verschillende types boord met elk een eigen uitstraling. Brede boorden hebben het voordeel dat je kunt gaan voor een stropdas met een extra brede knoop. 

3. Ook met een korte broek kan 

Zomerse temperaturen? Dan is een bermuda korte broek in combinatie met een casual wit overhemd een prima keuze. Dankzij de vele kleurencombinaties en zelfs stoffenkeuze zijn er tientallen opties voor een fleurige zomerdag. Linnen is bijvoorbeeld ideaal voor de heetste zomerdagen. Een barbecue met collega’s in het vooruitzicht? Dan kan linnen van premium kwaliteit voor een luxe-uitstraling zorgen. Het zorgt voor een eerder nonchalante uitstraling, maar je straat ook kwaliteit uit.  

Ook met de details kan je spelen. Al dan niet een borstzakje, lange of korte mouwen? Het zijn keuzes die weinig effect zullen hebben op de uitstraling, want de kwaliteit van het linnen is daarvoor het belangrijkste. Al zorgen korte mouwen natuurlijk wel voor een extra zomerse look. 

4. Chino en wit overhemd: een geslaagd huwelijk

Voor wie graag de risico’s schuwt, is een chino de meest veilige oplossing. Een neutrale chino met daarop een wit hemd: veel eenvoudig kan het niet zijn om er goed uit te zien. Wat dacht je van een olijfkleurige, getailleerde linnen broek? Dat in combinatie met een egaal, wit overhemd en je bent klaar voor die afterparty op vrijdagavond. 

De luxe van het witte overhemd is dat het veel vrijheid biedt in combinatie met broek stijlen en -patronen. Kies voor een chino met een leuke, subtiele print om je uitstraling eenvoudig wat te pimpen. Het zal je outfit iets opvallender maken, maar zonder dat het schreeuwerig overkomt. 

5. De juiste schoenkeuze is heel belangrijk

Je hebt de perfecte combinatie van een wit shirt en stijlvolle broek gevonden, maar welke schoenen moeten daar nu onder? Een niet te onderschatten keuze, want schoenen kunnen je outfit maken of kraken. Kies je schoenen daarom in functie van de gelegenheid en de rest van je outfit. Sneakers zijn bijvoorbeeld de beste keuze voor een avondje stappen. Voor meer formele gelegenheden zijn veterschoenen dan weer ideaal. 

Wil je meer kennis opdoen op het gebied van overhemden? Bekijk dan de overhemden kennisbank van overhemden.com. De digitale overhemden informatiebron op het internet.

Meer berichten
 
Auto zoeker