Afbeelding

Het is weer Goud dat er blinkt

Algemeen

OLDENZAAL - Kwaliteitskenmerken zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er ook audits in de gezondheidszorg. Binnen de Zorgfederatie Oldenzaal niet onbekend.

Perfect presteren in de zorg; dat werd in november 2019 gemeten in de boven genoemde zorginstellingen. En het resultaat mag er opnieuw zijn. Er is bij de audit gekeken naar het daadwerkelijke resultaat van de zorgverlening aan cliënten. Voelen zij zich thuis en gehoord? Ervaren zij dat ze hun eigen keuzes kunnen maken? Dat was het geval.

Lovende woorden
'Samen, sfeer, warmte, gemoedelijkheid, groei in deskundigheid, passie, constructief', zomaar woorden van de auditoren, de uitkomst van (PreZo) resultaten in de zorg. Een manier van denken en werken die kwaliteit heel tastbaar en concreet maakt, in de dagelijkse praktijk, op de werkvloer. Daar waar medewerkers elke dag weer klaarstaan voor de mensen die zij verzorgen of ondersteunen. Mensen zoals wij en zij, u en ik met onze eigen mogelijkheden en beperkingen. Met een eigen geschiedenis, toekomst en levensdoelen.

Audit
Bij de audit kijkt PreZo in de éérste plaats naar het daadwerkelijke resultaat van de zorgverlening aan de cliënten. Voelen zij zich thuis, en gehoord? Ervaren zij dat ze hun eigen keuzes kunnen maken? Prestaties in de zorg, kijken naar de prestaties die zorgprofessionals en organisaties leveren. Dit kwaliteitssysteem helpt om heel gericht, concreet en structureel zaken te verbeteren. Directie, management, medewerkers maar vooral de zorg-ontvangers waren zeer ingenomen met het resultaat. Opnieuw was er goud voor Scholtenhof, Mariahof en Thuiszorg Oldenzaal. Afgelopen Valentijnsdag werd dit feestelijk gevierd. Oldenzaal bruist ook in de zorginstellingen van Zorgfederatie Oldenzaal. Complimenten zijn dan ook op zijn plaats.

Foto: Mieke Rietman
Tekst Martin Meijerink

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 9 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 16 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03