Afbeelding

Werkpakt-keurmerk voor Stegehuis

Algemeen

OLDENZAAL - We moeten als Oldenzalers een beetje omkijken naar elkaar. De samenleving is aan het veranderen, maar samen kunnen we als goede noabers veel voor een ander betekenen. Zeker wanneer deze wat steun nodig heeft om volwaardig mee te kunnen draaien in de samenleving. Ook ondernemers spelen een steeds belangrijker rol op dit vlak voor de gemeente Oldenzaal.

Sociaal ondernemerschap noemen we het; bedrijven die niet alleen uit zijn op winstbejag, maar ook echt bij willen dragen aan een betere lokale samenleving. In Oldenzaal zijn door de jaren heen al veel initiatieven opgezet om ondernemers en organisaties te prikkelen aan de slag te gaan met sociaal ondernemerschap. En met goed gevolg; er zijn veel bedrijven die zich actief inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ook veel organisaties die hier mee aan de slag gingen.

Werkpakt-keurmerk
Wethouder Rob Christenhusz mocht deze week weer opnieuw een lokale ondernemer belonen met het Werkpakt-keurmerk. Hij overhandigde het keurmerk maandag aan Stegehuis Infra. Dit bedrijf biedt uiteenlopende diensten aan voor aannemers, overheden en bedrijven; uiteenlopend van 3D-ontwerp, rioleringsberekening, projectmanagement en vergunningsaanvragen. Het is een relatief jong bedrijf; opgericht in 2013. Jeroen Stegehuis: "We vinden het belangrijk om bij te dragen aan de maatschappij. Natuurlijk zijn we gewoon ondernemer en moet het onder aan de streep kloppen, maar door wat breder te kijken, zie je dat er veel mogelijk is. Je kunt echt kansen creëren die mensen verder brengen in de maatschappij. Bijvoorbeeld door studenten op te leiden tot volwaardige professionals of door mensen via een re-integratietraject weer mee te laten doen aan de maatschappij. In overleg met de gemeente dat we een plek kunnen creëren voor een administratief medewerker. Sinds begin november is Anita Oude Nijhuis aan de slag".

The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 29 minuten geleden
Afbeelding
Bomvolle Koningsdag in de Boeskoolstad 37 minuten geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 56 minuten geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 59 minuten geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 3 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 20 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 25 apr, 10:37
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49