Afbeelding

Onderzoek naar koopgedrag

Algemeen

OLDENZAAL - Hoe geven Oldenzalers hun euro's precies uit wanneer ze iets kopen? De gemeente hoopt waardevolle inzichten te kunnen krijgen uit het nieuwe koopstromenonderzoek dat deze maand van start gaat.

I&O Research voert in Oost-Nederland een grootschalig koopstromenonderzoek uit, waar ook de gemeente Oldenzaal aan deelneemt. Dit onderzoek, dat eens in de vijf jaar uitgevoerd wordt, is er op gericht om te kijken hoe mensen hun geld uitgeven in de steden. Door de grote groei van online winkelen staan veel binnensteden namelijk onder druk. Grotere ketens verdwenen en leegstand nam toe. Oldenzaal is al druk bezig om de binnenstad in de brede zin levendiger en aantrekkelijker te maken. Hierbij pakt men ook leegstand aan, door passende nieuwe invullingen te vinden voor lege winkelruimtes. Bijvoorbeeld met invulling door horeca of woningen. Het onderzoek kijkt naar waar mensen onder meer hun boodschappen doen en hoe tevreden ze zijn over de diverse kooplocaties in hun gemeente. Ook indrukken over de aantrekkelijkheid van winkelgebieden worden dan meegenomen.

Deelname
Voor het onderzoek worden willekeurig geselecteerde huishoudens in Oldenzaal benaderd om een vragenlijst in te vullen. Inwoners die geen brief ontvangen hebben maar wel graag deel willen nemen, kunnen een vragenlijst invullen via: www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Onder alle deelnemers worden ook 50 cadeaubonnen van 25 euro verloot. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op: www.kso2019.nl

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Spreekuur autisme 15 uur geleden
Afbeelding
Groenmarkt op zaterdag 11 mei 24 apr, 14:49
Er zijn diverse manieren om zowel aan de fysieke als mentale fitheid te werken. Zo is jongleren prikkelend voor beide. En ja, ook ú kunt dit leren.
Gratis proefles cognitieve fitness voor senioren 24 apr, 12:02
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 20 apr, 14:00
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03