Afbeelding

Onderzoek naar koopgedrag

Algemeen

OLDENZAAL - Hoe geven Oldenzalers hun euro's precies uit wanneer ze iets kopen? De gemeente hoopt waardevolle inzichten te kunnen krijgen uit het nieuwe koopstromenonderzoek dat deze maand van start gaat.

I&O Research voert in Oost-Nederland een grootschalig koopstromenonderzoek uit, waar ook de gemeente Oldenzaal aan deelneemt. Dit onderzoek, dat eens in de vijf jaar uitgevoerd wordt, is er op gericht om te kijken hoe mensen hun geld uitgeven in de steden. Door de grote groei van online winkelen staan veel binnensteden namelijk onder druk. Grotere ketens verdwenen en leegstand nam toe. Oldenzaal is al druk bezig om de binnenstad in de brede zin levendiger en aantrekkelijker te maken. Hierbij pakt men ook leegstand aan, door passende nieuwe invullingen te vinden voor lege winkelruimtes. Bijvoorbeeld met invulling door horeca of woningen. Het onderzoek kijkt naar waar mensen onder meer hun boodschappen doen en hoe tevreden ze zijn over de diverse kooplocaties in hun gemeente. Ook indrukken over de aantrekkelijkheid van winkelgebieden worden dan meegenomen.

Deelname
Voor het onderzoek worden willekeurig geselecteerde huishoudens in Oldenzaal benaderd om een vragenlijst in te vullen. Inwoners die geen brief ontvangen hebben maar wel graag deel willen nemen, kunnen een vragenlijst invullen via: www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Onder alle deelnemers worden ook 50 cadeaubonnen van 25 euro verloot. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op: www.kso2019.nl

!
Afbeelding
Zonnebloem wint Gouden Boeskool 13 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas: cadeautips van TOP1Toys 15 uur geleden
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo 17 uur geleden
Afbeelding
Twents centraal in leuk nieuw boekje 18 uur geleden
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 21 uur geleden
Afbeelding
Inzameling SOED voor aggregaten voor Oekraïne 21 uur geleden
Afbeelding
Jeugdraad Oldenzaal bestaat 5 jaar 23 uur geleden
Afbeelding
Wandelen met de midwinterhoorn 23 uur geleden